Nagyszerű szezont zárt Németh Anett

Bár nem sikerült a bajnoki címet megszereznie az SC Potsdam együttesével Németh Anettnek, így is nagyon elégedett első németországi szezonjával. A magyar válogatott átlója honlapunknak értékelte első németországi szezonját.

Véget ért egy fárasztó és hosszú szezon. Hogy érzed magad?
Jelenleg azt kell, hogy mondjam nagyon fáradt vagyok. Valóban hosszú volt a szezon és nagyon sok meccsünk volt főleg a bajnokság vége felé. Amíg tartott a döntő, addig ezt sikerült fejben kizárnom, de az utolsó meccs után másnap éreztem, hogy testileg és mentálisan is teljesen kimerültem.

Első szezonodat játszottad az egyetem elvégzése után. Mennyire volt másabb a Bundesliga, mint az amerikai egyetemi bajnokság? Könnyen ment a beilleszkedés? 
A Bundesliga egyértelműen a legmagasabb szintű bajnokság, ahol eddig játszottam: a gyengébb csapatok ellen is kihívás játszani, nincsenek könnyű meccsek. Ráadásul az amerikai egyetemi szezonok rövidebbek is mint az európai bajnokságok, úgyhogy most nagyjából négy év után volt megint egy teljes hosszú szezonom. A beilleszkedés nem volt egyszerű, hiszem amikor épp kezdtem ráérezni a bajnokság ritmusára november közepe környékén, akkor jött egy bokasérülés, ezért aztán újra fel kellett építeni magam, igazán csak a bajnokság második felére vettem fel a ritmust.

A Bundesliga híres a jó hangulatú mérkőzéseiről, hétről-hétre sokan mennek ki szurkolni. Milyen érzés ilyen szurkolótábor előtt játszani?
Valóban nagyon jó hangulatúak a mérkőzések, minden kilátogató néző egyben szurkoló is. A rájátszásban pedig már teltház előtt játszottuk majdnem minden meccsünket, ami nagyon jó élmény volt. Rengeteget segít és motivál a meccsek közben, amikor több száz ember szurkol/tapsol/dobol végig.

Rögtön bajnoki ezüstérmet szereztél a Potsdammal, ami a klub történetének legjobb eredménye. Milyen érzés volt pályára lépni a döntőben? 
Az első szezonomban ezüstérmet szerezni fantasztikus érzés, és az, hogy ez volt a klub történetének első bajnoki döntője még különlegesebbé teszi. Nagyon nagy élmény volt döntőt játszani, minden meccs magas színvonalú volt, teltházas csarnokban.

Egy nagyszerű szezon végén szereztetek ezüstérmet: mennyire vagy elégedettek a szezonnal, maradt benned hiányérzet?
Alapvetően maximálisan elégedett vagyok a szezonnal, hiszen túlléptük a célkitűzést, ami a négybe jutás volt. Persze most így pár nappal a döntő után még egy kicsit fájó visszagondolni arra, hogy a  negyedik meccsen mennyire közel jártunk a bajnoki címhez, de tudva, hogy hányan játszottak nálunk komolyabb sérülésekkel a véghajrában, és hogy milyen jó formában volt a Stuttgart egész szezonban, úgy gondolom, hogy nagy dolog volt hogy sikerült két meccset is megnyernünk a döntőben. 

Több nagyszerű teljesítményt láthattunk tőled és a Potsdamtól is egész szezonban, mégis melyik az a pillanat, amire a legszívesebben emlékszel vissza?
Az elődöntő második mérkőzése volt a szezon legjobb pillanata: egy nagyon szoros meccsen győztük le a Dresdner SC-t hazai pályán, ezzel kiharcolva a klub első bajnoki döntőjét, és a jogot a Bajnokok Ligájában való indulásra.

Úgy érkeztél Potsdam-ba, hogy ez egy tanulóév lesz, és szeretnéd felküzdeni magad a meghatározó játékosok közé. A statisztikák alapján, ez úgy tűnik, hogy sikerült. Hogy látod, elérted azokat a célokat, amiket kitűztél magad elé a szezon elején?
Szerintem nagyrészt elértem a kitűzött egyéni céljaimat, hiszen sikerült kezdőjátékosként játszanom az első szezonomban a bajnokság egyik legjobb csapatában, és sok meccsen meghatározó játékos tudtam lenni. Persze voltak hullámvölgyek, de sikerült bebizonyítanom hogy helyem van ebben a bajnokságban.

Ezek után milyen célokkal indul neki a csapat a következő szezonnak? 
Szeretnénk jövőre is egy hasonlóan sikeres szezont zárni, mint idén, de persze meg korai konkrétumokról beszélni, hiszen egyik csapat kerete sem teljes, nem látszanak még az erőviszonyok. 

Magadtól mit vársz a következő szezonban?
Szeretnék az egész szezon alatt még stabilabb játékot nyújtani és tovább haladni azon az úton, amin idén elindultam.

Rövid szünet után jön a válogatott felkészülés, majd az Európa-liga küzdelmei, nyár végén pedig az Eb-selejtezők. Új szövetségi kapitánnyal készül a válogatott: mennyire könnyíti meg a helyzetet, hogy Andreas Vollmer személyében német szakember ül a válogatott kispadján? Beszéltél már vele a válogatott szerepléssel kapcsolatban?
Az új szövetségi kapitánnyal még nem beszéltem sokat, inkább csak arról egyeztettünk, hogy mikor és hogyan csatlakozok majd a válogatotthoz. Hallottam róla sok mindent Németországban miután bejelentették, és úgy gondolom hogy egy tapasztalt és nagyon precíz szakemberről van szó aki sokat tud a röplabdáról. Várom már a közös munkát, bízom benne hogy jó eredményeket érünk majd el vele.