12 statisztikus tett sikeres vizsgát

Április 16-án lezárult a 2021. évi I. DataVolley 4-statisztikusi tanfolyam és vizsgái, amely az első ilyen volt Magyarországon a Magyar Röplabda Szövetség Versenyirodájának szervezésében.

 

A tanfolyamra beiratkozott 15 fő résztvevő közül 12-en sikeresen teljesítették a követelményeket, amelyhez ezúton is gratulálunk.

Az új DataVolley statisztikusok felkészülten kezdhetik meg, illetve folytathatják munkájukat, akár hivatalos statisztikusként, akár csapat-statisztikusként.

A tanfolyam és vizsgák lebonyolítása során nem csak a jelöltek, hanem a lebonyolításért felelősök is számos tapasztalattal gazdagodtak. Ennek egyik várható eredményeként a jövőben részben egymásra épülő három statisztikusi szint kerül meghatározásra (Click&Scout alapfokú, DataVolley hivatalos statisztika középfokú, DataVolley csapat statisztika felsőfokú). A további statisztikusi tanfolyamok ennek megfelelően kerülnek kiírásra.

A sikeresen végzett DataVolley statisztikusok további munkájához sok sikert kíván az MRSZ és a lebonyolításban résztvevők:
Tanfolyami felelős – Nagy Kornél
Tanfolyami szervező – Hegedüs Judit, Tátrai Nikolett
Tanfolyam szakmai felelős – Hiervarter Ákos, Zarka Péter