Jubilál a Kaposvár

A város férfi röplabdacsapata harminc éve ezen a napon nyerte meg első bajnoki címét, melyet azóta még 17 követett és idén ismét harcba száll, hogy megszerezze a tizenkilencedik elsőségét.

Ünnepi nap volt Kaposvárott 1992. április 19-e: nem csak húsvét vasárnapját ünnepelte a város, hanem a röplabdacsapata első bajnoki címét is. A Kaposvári Somogy SC ellenfele a Papíron SC Szeged együttese volt a döntőben, ahol négy mérkőzés után 2:2 volt a párharc állása, így az 1992. április 19-i kaposvári mérkőzés döntött a bajnoki címről.

Több, mint 1800 szurkoló előtt repülőrajtot vett a Kaposvár, 15:2-re nyerve az első szettet. A második játékrészben ugyan kiegyenlített a Szeged, majd a harmadik játszmában ismét a hazaiak dominálnak. Jöhetett a negyedik szett, ahol szorosabb az állás, ám 13:9-es kaposvári vezetés után már csak a hazaiak szereznek pontot: a csapatkapitány, Demeter György óriásit blokkol, ezzel szerzi meg a Kaposvári Somogy SC története első bajnoki címét!

A mérkőzés után örömszavak mind kiemelik a kaposvári publikumot, Laszczik Iván vezetőedző már Szegeden szerette volna lezárni a párharcot, ám úgy érezte, hogy a szurkolótáboruknak tartoztak ezzel az élménnyel. Demeter György pedig így értékelt: “Külön boldoggá tesz bennünket, hogy a saját otthonunkban lehettünk bajnokok. A szurkolótáborunkat tekintjük a mi plusz játékosunknak.” Kántor Sándor is felhőtlenül boldog volt a bajnoki cím megszerzése után: “Csodálatos érzés tölt most el. Amikor először voltam válogatott, azt hittem, hogy annál nincs nagyobb boldogság. Most már tudom, hogy van.

A Kaposvári Somogy SC 1991/92-es bajnokcsapata: Burus Nicolae, Czotter Csaba, Demeter György (csapatkapitány), Kántor Sándor, Luksys Ricardas, Mészáros Péter, Pásztor Attila, Radó Gyula, Stefik Csaba, Vörös Károly. Vezetőedző: Laszczik Iván.