Kikaptak a fiúk és a lányok is – oda a továbbjutás

Befejezte szereplését a fiú U20-as és a leány U19-es válogatottunk az Eb-selejtezőkön. Előbbiek  a csoport meglepetéscsapatától, a svédektől kaptak ki a záró találkozón, míg utóbbiak az észtektől szenvedtek vereséget és ezzel sajnos lemaradtak a továbbjutásról.

 

Fiú U20-as Eb-selejtező:
Magyarország – Svédország 0:3 (–16, –13, –18)
Bibinje, 150 néző. V: Momirov, Jacob.
MAGYARORSZÁG U20: Török 1, Kecskeméti 4, Kiss 2, Varga 6, Fenyvesi B. 9, Boldizsár 4. Csere: Fenyvesi D. (liberó) 1, Hajagos 2, Sebestyén 1, Kasnyik, Bogdán, Tóth. Szövetségi edző: Bartal Gergely.
SVÉDORSZÁG U20: Morency 9, Eriksson 5, Joelsson 5, Ekstrand 19, Harouk 7, Hötling Nilsson 15. Csere: Blystad (liberó), Isaksson, Stáhle 1, Björk. Szövetségi edző: Göran Persson.
Edzői értékelés
Bartal Gergely:Önmagunkhoz képest az első két nap a vereségek ellenére extra teljesítményt nyújtottunk, a harmadik napon akartunk, de fejben elfáradtunk, és ez megpecsételte a sorsunkat. Sajnos a szélső támadásainkat nem fejeztük be, vagy úgy tettük át, hogy azt az ellenfél kíméletlenül kihasználta. Sajnálom, mert lehetett volna izgalmasabb a mérkőzés, de így megérdemelten nyertek a svédek. Ahhoz, hogy a három nap mérkőzésein kiegyenlítettebb teljesítményt nyújtsunk, a gyerekeknek sokkal több tétmérkőzésre lenne szükségük, hogy a sorozatterhelés során végig fent tudjuk tartani a koncentrációt. Az első két nap hullámzó volt, de ott jobban tudtunk fókuszálni. Ebben egy kicsit előrébb léptünk.

 

Leány U19-es Eb-selejtező:
Magyarország – Észtország 1:3 (–22, –12, 13, 15)
Pristina, 50 néző. V: Basic, Kukunisz.
MAGYARORSZÁG U19: Imre 9, Rieder 5, Olcsváry 1, Radnai Lili 11, Szatmári 1, Märcz 4. Csere: Baksa (liberó), Stankovics, Erőss 8, Bálint 1, Radnai Luca 3, Varga B. Szövetségi edző: Horváth András.
ÉSZTORSZÁG U19: Vahula 2, Siimson 17, Sova 4, Lember 28, Hollas 10, Lebedeva 4. Csere: Leenurm (liberó), Sankmann, Kangro, Kurik. Szövetségi edző: Anatoli Kuprijanovits.
Edzői értékelés
Horváth András: – Ha az első játszma végjátékát, mi tudjuk jól befejezni, akkor valószínűleg egészen máshogy alakul ez a mérkőzés. Ott valószínűleg azt hitték a lányok, hogy már nem tudunk továbbjutni a játszmavesztés miatt, és ez rányomta a bélyegét a másodikra. A harmadikban felszabadultunk, és akkor végig mi domináltunk. A végén a nyitásfogadásunk egy kicsit megbillent és a támadások befejezésével is akadtak gondjaink, valamint sok volt a ki nem kényszerített hiba is. Sajnálom, hogy nem sikerült megcsípni a második helyet a csoportban, de úgy gondolom, hogy a lányok mindent megtettek az elmúlt időszakban a minél sikeresebb szereplés érdekében.