Simán verték Koszovót a lányok, a belgák ellen is nyertek szettet a fiúk

Folytatta szereplését leány U19-es és a fiú U20-as válogatottunk az Eb-selejtezőkön. Előbbiek magabiztosan nyertek a házigazda Koszovó ellen, úgy, hogy az ellenfél mindössze 35 pontot szerzett a meccsen. Utóbbiak a horvátok után Belgium ellen is nyertek egy játszmát és összességében tisztes vereséget szenvedtek és megmaradt az esély, hogy kiharcolják a továbbjutást.

 

Mindössze egy helyen változtatott Horváth András az előző napi csapaton, így Olcsváry Dóra került a kezdőbe. A két csapat nem volt egy súlycsoportban egymással, így a mieink kezdettől fogva uralták a játékot és magabiztosan vezettek mindhárom szettben. Mindössze a másodikban tudták valamelyest tartani a lépést a hazaiak, de ott sem forgott veszélyben a mieink győzelme egy pillanatig sem. Ennek a győzelemnek köszönhetően a mieink nagy lépést tettek azért, hogy kiharcolják a továbbjutást a következő fordulóba.

Leány U19-es Eb-selejtező:
Magyarország – Koszovó 3:0 (10, 15, 10)
Pristina, 50 néző. V: Kukunisz, Salabashyan.
MAGYARORSZÁG U19: Imre 11, Rieder 11, Olcsváry 4, Radnai Lili 6, Szatmári 12, Märcz 7. Csere: Baksa (liberó), Erőss, Radnai Luca, Varga B., Stankovics. Szövetségi edző: Horváth András.
KOSZOVÓ U19: Ibrahimi, Jashari 4, Neziri 1, Bahtiri 6, Bislimi 7, Voci. Csere: Gashani (liberó), Krasniqi, Llugaliu 4, Ajvazi, Gashi, Begaj 1. Szövetségi edző: Lorik Ilazi.
Edzői értékelés
Horváth András:
– Minden úgy zajlott, ahogyan azt a mérkőzés előtt elterveztük, a lányok végig betartották a taktikai utasításokat, és agresszívan tudtak játszani az egész meccs során. Az utolsó játszmában pedig kifejezetten felszabadultan tudtunk játszani. Gratulálok a csapatnak és köszönjük az otthonról érkező, biztató szavakat.

A csoport második mérkőzésén: Törökország–Észtország 3:0
A csoport állása: 1. Törökország 6 pont (6:0 szettarány), 2. Magyarország 3 (3:3), 3. Észtország 2 (3:5), 4. Koszovó 1 (2:6)

 

Bravúros játékkal rukkolt elő ma a fiú U20-as válogatott a horvátországi Eb-selejtező második mérkőzésén. Bartal Gergely vezetőedző (Bodonyi Ákos betegség miatt nem utazott el a csapattal) a tegnapi kezdőhöz képest négy helyen is változtatott. Az első szett ugyan hamar elment, legfőképpen a halványabb nyitásfogadás miatt, de az azt követő három játszmában méltó ellenfelei voltunk az európai ranglistán jóval előrébb álló belga együttesnek. A fiúk végig küzdöttek, egymásért harcoltak, a cserék is hatalmas elánnal álltak be és segítették a csapatot. Összességében tehát elégedettek lehetünk, és ez kellő motivációt adhat mind a holnapi svéd meccsre, mind pedig a jövőre nézve.

Fiú U20-as Eb-selejtező:
Magyarország – Belgium 1:3 (–12, 21, –19, –22)
Bibinje, 150 néző. V: Schirmacher, Viktorini-Lisa.
MAGYARORSZÁG U20: Tóth K. 2, Fenyvesi B. 14, Hajagos 1, Sebestyén 5, Bogdán 1, Boldizsár 5. Csere: Fenyvesi D. (liberó), Török S. 2, Kecskeméti 9, Kiss B. 5, Varga P. 4, Kasnyik. Szövetségi edző: Bartal Gergely.
BELGIUM U20: Beelaert 9, Vlahovic 7, Dermaux 28, Reggers 16, Van Loon 7, Van Looveren 2. Csere: Peters (liberó), Schroeven, Ponseele. Szövetségi edző: Kris Eycmans.
Edzői értékelés
Bartal Gergely: – Európa egyik legjobb utánpótlás válogatottjával játszottunk ma. Az első játszmában a tegnapi naphoz képest több poszton változtattam, sajnos nem úgy jött ki a lépés, ahogy gondoltuk, főleg a gyenge nyitásfogáson ment el ez a játszma. A folytatásban változtattam, nagyon jól ritmust tudtunk váltani, a belgák ezt nem tudták kezelni, nagyon jól és magabiztosan játszottunk, sikerült egyenlíteni. A harmadik játékrészben beragadtunk egy állásba, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált. A negyedikben pedig 21 pontig kőkemény csatát vívtunk velük, sajnos a végjátékban úgy gondolom, hogy kicsit elfáradtunk fejben, ezért nem sikerült újra egyenlíteni. Gratulálok a csapatnak, le a kalappal előttük.

A csoport másik mérkőzésén: Svédország–Horvátország 3:1
Ennek az eredménynek köszönhetően, ha a mieink vasárnap legyőzik a svédeket három, vagy négy játszmában, a horvátok pedig ugyanilyen arányban kikapnak a belgáktól, akkor válogatottunk megszerzi a csoport harmadik helyét és kiharcolhatja a továbbjutást.
A csoport állása: 1. Belgium 6 pont (6:2-es szettarány), 2. Horvátország 3 (4:4), 3. Svédország 3 (4:4), 4. Magyarország 0 (2:6)

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
15:00 Magyarország – Svédország (fiú U20-as Eb-selejtező)
19:00 Magyarország – Észtország (leány U19-es Eb-selejtező)