Nagyon sima kazincbarcikai siker és egyenlítés

Lejátszotta második mérkőzését a GreenPlan-VRCK és a Fino Kaposvár a férfi Extraliga elődöntőjében. A nyitó találkozó szoros kaposvári győzelme után ezúttal a házigazda kazincbarcikaiak nagyon simán nyertek a Fino ellen.

 

Sok hibával kezdődött az összecsapás, de amikor magukra találtak Blázsovics Péterék, gyorsan megléptek ellenfelüktől. A vendégeken még a két időkérés sem segített: 16:11 után 21:13 lett az állás, Bibók Balázs vezérletével a GreenPlan-VRCK villámgyorsan behúzta az első szettet (25:12).

A fordulást követően is volt a Vegyész-oldalon olyan, aki termelte a pontokat, nevezetesen Lukasz Ciupa és Juhász Péter, de Dudás Tamás mezőnymunkája is élményszámba ment. Kellett a tetemes előny megszerzéséhez az is, hogy a vendégek gyengén nyitottak, míg a hazaiak remekül szerváltak, a csereként beálló Csizmadia Tamás is (25:16).

Kiélezett szett következett, legalábbis annak tűnt az elején. A játékrész derekától azonban Páez Carloséknak minden bejött, szólt is a közönségtől a „játszik a csapat” – és joggal (25:13).

 

Férfi Extraliga-elődöntő, 2. mérkőzés:
GreenPlan-VRCK – Fino Kaposvár 3:0 (15, 16, 13)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok, 389 néző. V: Halász T., Halász E.
GREENPLAN-VRCK: Páez 7, Ciupa 8, Juhász 10, Bibók 8, Blázsovics 11, Moraes 2. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
FINO: Hubicska 5, Vasquez 4, Milovanovics 8, Bögöly 7, Sandoval 2, Garchet. Csere: Bozóki (liberó), Radovics, Iván B., Kiss M., Ouyachi 1. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
Edzői értékelés
Ruben Wolochin:
– Gratulálok a hazaiaknak, mert ők röplabdát játszottak, mi nem. Gyorsan össze kell kapnunk magunkat, hiszen hétfőn jön a folytatás.
Toronyai Miklós: – Örülök, hogy a nyitásainkat el mertük vállalni, és még az sem vette el a kedvünket, hogy az ellenfél enervált volt. Ugyanis a múltban mi hajlamosak voltunk leállni, viszont most még tudtunk újítani, és remek eredményt értünk el.
A párharc állása: 1–1.

 

HETI PROGRAM:
Április 8., péntek
16:00 Magyarország – Törökország (leány U19-es Eb-selejtező)
17:30 Magyarország – Horvátország (fiú U20-as Eb-selejtező)

Április 9., szombat
15:00 Magyarország – Belgium (fiú U20-as Eb-selejtező)
16:00 Magyarország – Koszovó (leány U19-es Eb-selejtező)
17:00 MÁV Előre-Bericap – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I, felsőház)
18:00 Vidux-Szegedi RSE – MÁV Előre-Foxconn (férfi NB I, felsőház)

Április 10., vasárnap
15:00 Magyarország – Svédország (fiú U20-as Eb-selejtező)
18:00 Pénzügyőr – MAFC BME (férfi Extraliga-elődöntő, 3. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Magyarország – Észtország (leány U19-es Eb-selejtező)