A Vasvári testvérek már a nyárra készülnek

A tavalyi thaiföldi U21-es világbajnokság volt mindkettőjük számára a legemlékezetesebb pillanat, még akkor is, ha a nyolcaddöntőbe veretlenül bejutó Vasvári testvérpár, Eszter és Zsófi (Strandröplabdázásért SE) végül a legjobb 16 között búcsúzott. A strandröplabda számukra már több, mint hobbi, imádják a fordulatos, látványos mérkőzéseket, illetve az érzést, amikor mezítláb a homokot taposhatják. Februártól már az idei versenyekre készülnek – nyilatkozták a strandroplabda.hu-nak.

 

– Az előző szezonban jártatok U21-es vb-n és U22-es Eb-n, megnyertétek a magyar bajnokság csepeli állomását. Melyik a legkedvesebb emlék számodra?
Vasvári Eszter:
A decemberi U21-es világbajnokságot biztos, hogy sosem fogom elfelejteni, hatalmas élmény volt. Gyönyörű helyen játszhattunk, bár a csoport megnyerése után elvesztett nyolcaddöntő miatt kicsit csalódottak voltunk, mert úgy gondolom benne lett volna a győzelem abban a mérkőzésben is.
Vasvári Zsófia: Egyértelmű, hogy a vb volt a legnagyobb élmény, de a hazai győzelmek is nagyon szép emlékek.

– Van olyan, ami miatt szomorú vagy, vagy hiányérzeted van?
VE:
Kicsit felemásra sikerült az elmúlt szezon. Voltak nagyon jó meccseink, amikre büszkék lehetünk, és olyanok is, amikre kevésbé. Sajnos az ob-döntőn sem sikerült túl stabilan játszanunk, ez akkor eléggé bántott. Viszont nincs hiányérzetem, minden helyzetből sokat tanultunk és tudjuk, hogy bőven van még miben fejlődni.
VZs: Nekem a hajszál híján elvesztett vb-nyolcaddöntő volt fájó, de már a jövőre koncentrálok.

– Hogyan kerültél a strandröplabda közelébe?
VE:
Tizenkét évesen kezdtem el röpizni Veszprémben Széll Zsoltnál, akinek a mai napig nagyon hálás vagyok. Előtte is rengeteg mindent csináltam, de a röplabdánál szerettem meg az edzéseket és a hétvégi meccseket. Én is, mint a legtöbben teremben kezdtem, de a Balaton közelsége miatt adott volt, hogy a nyári napok nagy részét a homokon töltöttük.
VZs: Én is Esztivel együtt kezdtem röplabdázni Veszprémben és vele együtt csöppentem bele a balatonfüredi strandröplabda életbe. Az utóbbi években már ezé a sporté a főszerep, hiszen egész évben a Strandröplabdázásért SE színeiben készülünk a versenyekre.

– Mi szeretsz ebben a sportágban? Miért ajánlanád bárkinek is?
VE:
Nagyon izgalmas, fordulatos, látványos. Szeretem, hogy kint lehetünk a levegőn, mezítláb a homokon. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
VZs: Szeretek játszani, a környezet is nagyon jó, hiszen nyáron a strandon élmény játszani. Bárkinek bármilyen szinten jó hobbi lehet.

– Hobbiként tekintesz rá vagy vannak vele komolyabb terveid?
VE:
Mindenképpen több, mint hobbi, hiszen a szabadidőnket teljesen kitölti, ami bár nem mindig könnyű, de szerintem egyikőnk sem bánja. Viszont ahogy már sokszor mondtuk, mindkettőnknek nagyon fontos a tanulás, így a szó szoros értelembe vett profi sport is elképzelhetetlen számunkra az egyetem befejezéséig.
VZs: Már most is elég komolyan veszem a felkészülést, majd a jövőben dől el, hogy milyen lehetőségeink lesznek.

– Előnyt jelent, hogy a testvéreddel indulsz? Hiszen ismered minden rezdülését, pillantását…
VE:
Sokszor megkaptuk már ezt a kérdést, de én még mindig nem vagyok biztos a válaszban. Rengeteg előnye van és próbáljuk is javunkra fordítani, ugyanakkor nem mindig jó, hogy sejtem, mire gondolhat…
VZs: Szerintem előnyt jelent, hogy adott a párunk, akit ráadásul jól ismerünk.

– El tudnád képzelni olyan helyzetet, hogy ne a testvéreddel indulj egy versenyen?
VE:
Nagy szerencsénk ebből a szempontból, hogy tesók vagyunk. Nyilván a korkülönbség miatt adott, hogy nem indulunk mindig együtt. Tehát nem elképzelhetetlen, de inkább próbáljuk megbecsülni minden együtt töltött időt a pályán.
VZs: Az alsóbb utánpótlás korosztályokban több párral is indultam már, így ez megszokott részemről.

– Mi a testvéred legjobb tulajdonsága?
VE:
Nem is tudok egy tulajdonságot sem kiemelni. Úgy jó, ahogy van! Plusz pont, hogy jó magas. És nagyon ügyes.
VZs: Mindig ott van, ha szükségem van rá, a játékot tekintve pedig mindig átsegít a nehézségeken.

– Mikor kezdtek el készülni az idei szezonra?
VE:
A thaiföldi vb-ről hazaérve, zsúfolt hónap kezdődött a vizsgáim miatt. Viszont február óta szerencsére egyre többet tudunk edzeni és készülni az idei szezonra.
VZs: A januári pihenőre nagy szükségem volt, mert egész évben folyamatosan készültünk a versenyekre, nyáron sem volt semmi megállás. Februártól már ismét a felkészülésé a főszerep.