Vasárnap a fiataloké volt a főszerep a homokon

A szombati, prágai mesterversenyen elért ezüstérem után két férfi strandröplabda-párosunk (Soós Izsák és Meszlényi Tamás, illetve Benkő Balázs és Oláh Botond) vasárnap az Extra Ligában próbált szerencsét.

Sajnos Meszlényi Tamás csuklósérülése nem múlt el maradéktalanul. Ám ezt a játéklehetőséget ennek ellenére nem akarták kihagyni, így vállalták a játékot. Sajnos az előző napi teljesítményüket így nem tudták megismételni, de a csoportban összeszedett három vereség is hasznos tapasztalatokkal gazdagította őket.

Benkő Balázs és Oláh Botond a korukból adódóan hamarabb regenerálódtak, így ugyan azzal a lendülettel vetették magukat játékba, mint az előző napon. Nem volt könnyű dolguk reggel, hisz az előző tornát megnyerő Myslivecek Marcel volt az ellenfél, de nem Petr Benessel, a veterán ikonnal nevezett, hanem Maca Daviddal. Itt 2:0-ás vereség lett a vége, de nagyon szoros, előremutató játékkal, ami nagy boldogság volt! (-19, -17)

A következő mérkőzés rögtön az első csata után jött, így jól jött a hónapok alatt megszerzett kondi, hisz ennek is köszönhetően győzelem lett a vége Pavel Malek és David Mokos ellen. 2:1 (18, -22, 12)

A harmadik mérkőzés Filip Marousek, Vlad’a Eder ellen kezdődött, igen jól! Alaposan meglepték fiaink őket és ellenállhatatlan játékkal behúzták az első szettet! Talán kicsit alul árazták a fiúkat, ami megbosszulta magát. Ám a lehetőséget megérezve egyre nagyobb terheket pakoltak magukra és egymásra a srácok, az ellenfél pedig felvette a megszokott ritmusát, ami egyenlítéshez vezetett. Sajnos a döntő szettben sem tudtunk megújulni, a nagyon stabil alapjátékukon nem találtunk fogást, így fejet kellett hajtani a még egyértelmű tudáskülönbség és rutin előtt. 1:2 (11, -18, -9)

Három értékes mérkőzés után már csak a 9. hely megszerzésére volt lehetőség, hisz a csoport harmadik helye erre jogosított fel. A fiúknak ez is elég motivációt jelentett, hisz így a következő extra liga főtábláján lehet indulni. Fáradhatatlan játékkal be is gyűjtötték az ehhez szükséges három (!) győzelmet, szettveszteség nélkül.

Így a felnőtt mezőnyben két vereség mellett négy győzelem volt a vasárnapi termés, ami nem kis teljesítmény.

Köszönjük a Magyar Röplabda Szövetség támogatását, hogy az egyik kisbuszát a csapatok rendelkezésére bocsátotta.
(Buday Balázs)