A brazil edző elégedett a Hajós-Stréli páros munkájával

Ahogyan arról korábban már hírt adtunk, négy héten keresztül Brazíliában edzőtáborozott a Hajós Artúr-Stréli Bence strandröplbdapáros. A duó a brazil Leopoldo Sindice da Silva irányításával készült az új szezonra. A dél-amerikai szakember rendkívül elégedetten foglalta össze az edzőtábor tapasztalatait.

 “Artúr és Bence rendkívül tehetséges játékosok, akiknek céljaik eléréséhez szükségük volt arra, hogy tökéletes körülmények között készülhessenek. Brazíliában minden feltétel adott volt ehhez, a fiúk kitűnő időben, remek pályákon, erős ellenfelekkel gyakorolhattak. Munkánkat három felkészült szakember segítette, akiknek szintén köszönettel tartozunk.

A legfontosabb célom az volt, hogy a magyar játékosokat egy újfajta edzésmódszerekkel ismertessem meg, és kimozdítsam őket a komfortzónájukból, más típusú munkát végezzünk, mint amit az elmúlt években megszoktak. Szerencsére ez remekül sikerült, úgy gondolom, ez alatt a négy hét alatt nagyon sokat fejlődtek a fiúk.

Artúrnak és Bencének lehetősége volt arra, hogy brazil, argentin és angol párosokkal mérhessék össze az erejüket, ami igen erős motivációt jelentett és önbizalmat adott neik. Legutóbb még augusztusban játszottak mérkőzést, szükségük volt arra, hogy újra meccskörülmények között léphessenek pályára, ráadásul erős ellenfelekkel szemben.

 

Szintén fontos volt, hogy a magyar játékosok együtt edzhettek a világ közvetlen élvonalába tartozó olaszokkal. A fiúk képességeivel maximálisan elégedett voltam, elsősorban a nyomás alatt történő döntéshozatalokon és a taktikai képzettségükön kellett dolgoznunk, ebből a szempontból is rendkívül hasznosnak bizonyult a brazíliai edzőtábor. Végezetül szeretném megköszönni a Magyar Röplabda Szövetségnek, hogy lehetővé tette, hogy a fiúk Dél-Amerikában készülhessenek.”

MVM Magyar Kupa Döntő – NŐK március 12. (szobat)
16.00 Swietelsky-Békéscsaba – Fatum-Nyíregyháza BRONZMECCS
19.00 Vasas Óbuda – Szent Benedek RA DÖNTŐ
MVM Magyar Kupa Döntő – FÉRFIAK március 13. (vasárnap)
15.30 Fino Kaposvár – Kecskeméti RC BRONZMECCS
18.30 Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika DÖNTŐ
A jegyeket kaphatók március 1-től online az Érd Aréna oldalán, vagy a meccsek napján a helyszínen