Az ötödik szettben bukott el a Vasas a Mladost ellen

Utolsó hazai Közép-európai Liga-meccsén ötszettes vereséget szenvedett a kissé tartalékos csapattal kiálló Vasas Óbuda, amelynek azonban ez is bőven belefért.

 

Miután a piros-kékek korábban már biztosították helyüket a Közép-európai Liga négyes döntőjében, így az is belefért, hogy Török Kata és Király-Tálas Zsuzsanna például még a keretbe se kerüljön be ezúttal, míg a kezdőcsapatban olyanok is lehetőséget kaptak, akik eddig kevesebb szerephez jutottak, mint például Fábián Fanny, Papp Orsolya, vagy Takács Doroti, csereként pedig a sérülésből felépülő Juhár Dalma és Kump Aliz is lehetőséget kapott, illetve ezen a meccsen debütált a felnőtt csapatban az ifjúsági válogatott Jámbor Cecília.

Az első játszmában sokáig magabiztosan vezettek a hazaiak, azonban 19:10 után 23:23-ra sikerült egyenlítenie a vendégeknek. Szerencsére ezt követően Takács Doroti két pontjával végül sikerült lezárni a szettet. Azonban lendületben maradtak a vendégek, és 22-re, illetve 19-re hozták a következő két játszmát.

A negyedikre azonban sikerült összeszednie magukat a piros-kékeknek és végig vezetve egyenlíteni tudtak – ezúttal is Takács szerezte az utolsó pontot. A döntő szett igencsak fordulatosra sikerült, sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, a térfélcserénél a vendégek álltak eggyel jobban, azonban ezt követően viszont 12:9-re húzott el a Vasas. Itt viszont megállt a tudomány, sorozatban öt pontot szerzett a Mladost, s bár az első meccslabdát még hárították a piros-kékek, a másodikat már nem sikerült, így második vereségét szenvedte el a magyar csapat a sorozatban, de ez is belefért nekik.

 

Női MEVZA-kupa:
Vasas Óbuda – Mladost Zagreb (horvát) 2:3 (23, –22, –19, 20, –13)
Budapest, Folyondár utca, 80 néző. V: Niklová, Höger.
VASAS: Bojko 14, Papp 2, Bannister 8, Takács D. 12, Abdulazimova 21, Fábián 2. Csere: Juhár (liberó), Vezsenyi 11, Kump 3, Jámbor 1. Vezetőedző: Giannisz Atanaszopulosz.
MLADOST: Grbavica 27, Tomic 6, Samadan 22, Peric 3, Markovic 20, Popic 3. Csere: Smoljan (liberó), Freund 2. Vezetőedző: Leonard Baric.

 

HETI PROGRAM:
Január 20., csütörtök
18:00 Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika (MVM Férfi Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó); Tv: Hunvolley.tv

Január 21., péntek
17:00 Szent Benedek RA – Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
17:00 Jászberény VT – TFSE (női NB I)
19:30 MEAFC-Miskolc – Szolnoki RK (férfi NB I)

Január 22., szombat
17:00 Gödöllői RC – CoreComm-VESC (női NB I)
17:00 MÁV Előre-Bericap – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
18:00 Diósgyőri VTK – Újpesti TE (női Extraliga)
18:30 MTK Budapest – Swietelsky-Békéscsaba (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv

Január 23., vasárnap
17:00 Debreceni EAC – Pénzügyőr SE (férfi Extraliga)
17:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
17:00 Dág KSE – Rákosmente PARTY.CO (férfi NB I)
18:00 MAFC-BME – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
20:00 Kistext – Kecskeméti RC (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv