Jelentős változások a strandröplabda-ob versenykiírásában

Az MRSZ Strand- és Szabadidős Röplabda Bizottsága jelentős változásokat tervez a felnőtt országos bajnokság versenykiírásában.
Az egyik fontos pont, hogy ezentúl nem lesz páros ranglista, s nem ez alapján indulhat a döntőn a legjobb tizenhat. A versenyzők idény közben is változtathatnak párt, s ha van elég pontjuk a legjobb tizenhatba kerüléshez, akkor megkaphatják az indulási jogot. Ez főleg egy esetleges sérülés esetén fontos, hiszen így nem kerülnek hátrányos helyzetbe a vétlen játékosok.Az ob-döntőbe kerüléshez viszont nem csak az ob-fordulók, hanem az A-kategóriás versenyek eredményeit is figyelembe veszik, így komolyabb rangot adva ezeknek a viadaloknak. Így aztán e két kategóriának lesz külön egyéni ranglistája. Kisebb változások lesznek a pontszámításban is, a tervezetet ide kattintva tekinthetik meg.

Idén minden ob-fordulón komoly pénzdíj lesz, így várhatóan a környező országok versenyzőnek érdeklődését is sikerül felkelteni. Az MRSZ az ob-döntő kivételével, a színvonalemelkedés érdekében engedélyezni fogja indulásukat, ám ezt szabályzásokhoz köti.

Szigorítanak az etikai kódexen is, így például a terembajnoksághoz hasonlóan a piros lapos figyelmeztetések pénzbüntetéseket vonnak maguk után. Még fontosabb, hogy zéró tolerancia lesz érvényben a versenyben lévő strandröplabdázók alkoholfogyasztásával kapcsolatban. A versenybíróság megszondáztathatja a versenyzőket, és egy ilyen vétség a versenyről való azonnali kizárást vonja maga után. A válogatott versenyzőkre kiemelten érvényes lesz az alkoholtilalom: ők a versenyről való kizárás mellett, első alkalommal figyelmeztetést kapnak, újabb vétség esetén azonban a válogatottból is kizárják őket.

Cikkünkben a legjelenősebb válozásokat foglaltuk össze, de természetesen, rövidesen a teljes versenykiírást is közölni fogjuk.

A 2017-ES FELNŐTT STRANDRÖPLABDA OB VERSENYNAPTÁRA:
06.23-06.25 Tata (1. forduló)
06.30-07.02 Pécs, orfűi aquapark (2. forduló)
07.28-07.30 Dunaújváros (3. forduló)
08.12-08.13 Budapest, Lupa-sziget (döntő)