TAO-s sportággá válik a strandröplabda is

Az Európai Unió újabb hat évre áldását adta a TAO-ra, amelyhez a tervek szerint még az idén csatlakozik a röplabda és ezzel együtt természetesen a strandröplabda is.
Erről ugyan még nem született meg a parlamenti határozat, ám a kormányzati elhatározás meg van hozzá, így a sportág elkezdte a felkészülést a jövőjét nagyban meghatározó változásra. Ezzel kapcsolatban Tamás Henriette, a MRSZ TAO-szakértője adott felvilágosítást az MRSZ Strand- és Szabadidős Röplabda Bizottság tagjainak, de ezen felül természetesen belátható időn belül az MRSZ tart majd regionális és országos tájékoztatást is a TAO-ról a kluboknak és a sportvezetőknek.

Az mindenesetre már most biztos, hogy amennyiben a Parlament is elfogadja a törvénymódosítást, úgy a pályázatokat várhatóan júliustól lehet beadni, ezeknek az elbírálása pedig szeptemberben kezdődik. Ebben az esetben július 1-től már előfinanszírozás mellett, bízva a pozitív elbírálásban lehet gyűjteni az elszámolható számlákat, de az első kifizetések csak december 20-tól lesznek elérhetőek.