Főtitkári levél a TAO-támogatásokról

Ludvig Zsolt főtitkár levele az MRSZ tagszervezeteihez, a TAO-val kapcsolatban.

Tisztelt Tagszervezetek!

Dr. Kovács Ferenc elnök úr leveléből, valamint a témában megjelent híradásokból is értesültek arról, hogy sportágunk nagy eséllyel bekerül a látvány-csapatsportágak, ismertebb nevén a TAO támogatásban részesülő sportágak közé.

Mint azt Elnök úr is írta, a hivatalos döntést a sportág csatlakozásáról a kormány előterjesztésére a Parlament hozza meg. Felkészülve az előttünk álló hatalmas feladatra, megkezdtük a TAO támogatás felhasználását szabályozó kézikönyv kidolgozását, és egyéb háttér dokumentációk előkészítését.

A támogatás hírére már több szervezet is megkezdte a megkereséseket, illetve igyekszik teret nyerni és részesedést szerezni a TAO támogatás nyújtotta előnyökből. Mint arról szintén értesültek, a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége előzetesen megbízta a röplabdázás TAO támogatási feladatainak előkészítésére dr. Tamás Henriette Brigitte úrhölgyet, akivel közösen nyilvános tájékoztatásokat szervezünk az ország területén. A legfontosabb és legmélyebb tájékoztatás a Magyar Röplabda Szövetség Rendes Éves Közgyűlésén fog megtörténni, 2017. május 20-án Budapesten, de előtte egy szűkebb körű, előzetes tájékoztatás is meg fog történni.

Addig, természetesen van lehetőség a tájékozódásra, s erre minden alkalom megfelelő lehet, de azt javasoltuk a tisztelt tagszervezeteknek, hogy ne kötelezzék el magukat pénzügyi, gazdasági szolgáltató mellett, hiszen ezen cégek jó része semmilyen jogviszonyban nem áll a Magyar Röplabda Szövetséggel, sem céljainkat, sem terveinket, sem viszonyrendszereinket nem ismerik. Továbbra is arra bíztatom Önöket, hogy kérdés, észrevétel, egyéb információ esetén forduljanak bizalommal a taoinfo@hunvolley.hu e-mail címen az MRSZ által megbízott tanácsadóhoz.

Terveink szerint a TAO támogatások kezelésére, a már említett tájékoztatókon túl, minden tekintetben javaslatokat és szakmai segítséget fogunk adni, hogy a megfelelő partnerekkel lépjenek kapcsolatba a lehető legsikeresebb projekt megvalósulások érdekében.

Csatlakozva Elnök Úrhoz engedjék meg, hogy arra bíztassam Önöket a hátralévő időszakra vonatkozóan, hogy a reális és megvalósítható szakmai-stratégiai programok előkészítésére helyezzék a hangsúlyt, mivel a támogatás megítélésének az lesz az alapja! Sportágunk nagy lehetőséget kaphat a TAO támogatás által, mellyel jól kell élnünk, s hosszú távon fenntartható, létszámnövekedésben és eredményekben megmutatkozó terveket kell bemutatnunk, melyek által bizonyítást nyerhet, hogy a bizalmat többszörösen kiérdemeltük!

Sportbaráti üdvözlettel,
2017.04.03

Ludvig Zsolt
Főtitkár