MEVZA Liga: ötszettes csata után Vasas győzelem

Kétjátszmás előnyben is volt a Vasas Óbuda az OK Marina Kastela ellen a Közép-európai Liga mai mérkőzésén, ám a hazaiak egyenlítettek, sőt közel voltak a mérkőzés megnyeréséhez is, de a magyar együttes jobban bírta az idegek harcát az ötödik játszmában és 10:13-ról fordítva megnyerték a döntő szettet és vele a meccset is. Vasárnap ismét megmérkőzik egymással a két csapat, a találkozó 17:45-kor kezdődik.

Hamar magához ragadta a kezdeményezést a Vasas az első szettben, Kalicanin blokkjainak köszönhetően, de aztán Bojko és Vezsenyi is hozzátette a magáét, így a játékrész közepére 5-6 pontos előnyt építettek ki a piros-kékek. Kojundžič vezetésével azonban felzárkóztak a hazaiak és 24:23-nál már ők adogathattak a játszma megnyeréséért. A szettlabdát azonban elrontották, majd jött Abdulazimova, aki előbb egy nagyszerű blokkal visszavette a vezetést, sikeres ütése nyomán pedig a játszma is meglett a Vasasnak (24:26, 0:1).

A második játékrészt a Kastela kezdte jobban, ám több hibát is vétettek, a Vasas pedig kiváló sáncmunkával nehezítette vendéglátója dolgát. A szett közepére ismét összejött a 4-5 pontos előny, de ezt már nem adták le a piros-kékek, Bojko sikeres ütése után kétjátszmás előnybe került a magyar együttes (20:25, 0:2)

Ekkor még úgy látszott, hogy fáradnak a hazaiak és könnyen meglesz a Vasasnak a meccs, ám nem így történt: Kojundžič és Prkačin elkezdték termelni a pontokat, a magyar csapat pontatlanul játszott, ám 22:19-nél még ott volt az esély, hogy felzárkózzanak, ám Stanovič egy-egy jó blokkal és ütéssel eloszlatta a magyar reményeket a szett megnyerését illetően (25:19, 1:2)

Nem csak visszajött a meccsbe, hanem még egy fokozattal feljebb is kapcsolt a hazai együttes: jó védekezés, az ütések is jó helyre mentek, így hamar kialakult a 6-7 pontos differencia a két csapat között, ami a szett végére tíz pontra hízott, amivel egyenlített a Kastela (25:15, 2:2).

És ők várták lélektani előnyből a mindent eldöntő ötödik játszmát, végig a Vasas futott az eredmény után, ám nem adták fel és 13:10-es hátrány után öt pontot szereztek zsinórban, amivel sikerült megnyerni a mérkőzést (13:15, 2:3). Julia Bojko 7 pontot szorgoskodott össze az ötödik szettben

Női MEVZA Kupa:
OK Marina Kastela (horvát) – Vasas Óbuda 3:2 (-24, -20, 19, 15, -13)
Kastel Stari, 33 néző. V: Jakisa, Kovačevič.
Kastela: Dežulovič 7, Maretič 4, Stanovič 19, Prkačin 13, Kojundžič 26, Vukič 9. Csere: Sain (liberó), Botic, Zdilar. Vezetőedző: Milorad Krunič.
VASAS: Bojko 21, Kalicanin 11, Vezsenyi 17, Zernovic 6, Abdulazimova 10, Király-Tálas 2. Csere: Takács D., Stankovics (liberók), Papp 1, Kump, Fábián. Vezetőedző: Giannisz Atanaszopulosz.
Edzői értékelés
Giannisz Atanaszopulosz: – Ma kétarcú volt a csapatom, amely az első két játszmában remekül játszott, aztán azonban a Kastela remek szervái után nem találtuk támadásban a megoldást. Az ötödik szettben hiába kerültünk a végén nagy hátrányba, 13-10-nél sem veszítettük el a hitünket, és csapatként harcolva a magunk javára tudtuk fordítani az összecsapást. Gratulálok a játékosaimnak, mert ezek a meccsek tesznek minket erősebbé.