Hazai sikerek a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében

Négy mérkőzést játszottak szombaton a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, mindegyik találkozón 3:0-ás hazai siker született. 

Női Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:
Swietelsky Békéscsaba – Gödöllői RC 3:0  (9, 19, 14)
Békéscsaba, 600 néző. V: Szarka, Nagy Zs.
Békéscsaba:
 Glemboczki 8, Szatmári 4, Kliszura 13, Karhu 12, Zólyomi 14, Kornienko 5. Cserék: Rády, Kertész (liberók). Vezetőedző: Tóth Gábor.
Gödöllő: Boros 2, Ratkai 6, Kovács 2, Sanchez Perez 8, Császár 5, Haase 2. Cserék: Szerencsés, Maurer (liberók), Bútor, Sorompó. Vezetőedző: Szalay Attila.
Edzői értékelés
Tóth Gábor: –
Örülök a továbbjutásnak! Lendületesen röplabdáztunk, kiemelném Szatmári Lilla és Rády Boglárka jó teljesítményét, remekül éltek a kapott lehetőséggel.
Szalay Attila: – Gratulálok a Békéscsabának! Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!
Továbbjutott a Swietelsky Békéscsaba.

Fatum Nyíregyháza – MÁV Előre SC-Bericap  3:0 (16, 22, 21)
Nyíregyháza, 200 néző. V: Mezei, Bátkai-Katona.
Nyíregyháza:
 Vaida 20, Lászlop 9, Glavinic 12, Dékány 15, Bodovics 3, Ana Tiemi 3. Cserék: Tóth D. (liberó), Bogár . Vezetőedző: Németh Szabolcs
MÁV Előre: Szilágyi, Kiss A. 9, Karnitskaja 7, Bortnikova 6, Sólyom 1, Szerencsés-Miklai 20. Cserék: Kovács, Borostyán (liberók), Csabai, Sebestyén. Vezetőedző: Jurij Melnyicsuk.
Edzői értékelés
Németh Szabolcs:
– A továbbjutás ellenére cseppet sem vagyok elégedett. Ma lehetőséget kaptak a bizonyításra azok, akik kevesebbet játszottak eddig, de sokan egyáltalán nem ütötték meg azt a szintet, amit a Fatum képvisel. Amikor alacsonyabb osztályú gárdával játszol, két lehetőség van: vagy nagy különbséggel nyersz, vagy átveszed az ő tempójukat, és akkor szenvedsz. Mi ez utóbbit tettük, és ezért nagyon dühös vagyok. Ennél sokkal több kell, mert komoly céljaink vannak.
Jurij Melnyicsuk: – A Kispest elleni bajnoki mérkőzésen jól játszottunk és fontos volt, hogy ezúttal is tudjuk tartani a szintet. Ez sikerült is, de ettől függetlenül a nyíregyháziak jobbak. Dolgozunk tovább és koncentrálunk a bajnokságra.
Továbbjutott a Fatum Nyíregyháza.

Újpesti TE – Jászberény VT  3:0 (10, 14, 18)
Szilágyi utca, 75 néző. V: Selega, Hegedűs.
UTE: Durst 1, Kis 10, Moroso 4, Petőváry 10, Szabó L. 9, Gyimes 5. Cserék: Dömsödi (liberó), Bagyinka, Manninger 6, Kraszteva 2, Németh 2, Rádosi 1.  Vezetőedző: Horváth András.
Jászberény: Juhász 2, Kovács 4, Hajdu 4, Imre 4, Nagy 10, Faragó 3. Cserék: Lagzi-Kovács, Deme (liberók), Sléder 3, Patócs, Horváth. Vezetőedző: Deme Gábor.
Edzői értékelés
Horváth András: –
Nagyon feszülten játszottunk, illetve sok esetben akartunk túlságosan megfelelni saját magunknak. Ez egy kicsit rányomta a bélyegét a játékunkra, de ettől függetlenül azt gondolom, hogy egy kötelező győzelmet kellett aratnunk. Innentől kezdve csak és kizárólag a következő kupa mérkőzésünkre koncentrálunk, ami a Balatonfüred ellen lesz. Szükségünk lesz az összes szurkolónkra és minden hangra azon a két összecsapáson. Továbbá gratulálok a Jászberénynek, mert sokkal szebben és jobban röplabdáztak, mint ezelőtt három hete.
Deme Gábor: – Nagyon elégedett vagyok a lányokkal. Szettről szettre jöttünk fel. Míg a nyitó játszmában megilletődötten játszottunk, az újpestiek pedig végig nagyon összpontosítottak, a folytatásban egyre jobban teljesítettünk. Valamint az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a 3. játszmában sokat cseréltek a hazaiak. A nyitásaink hatékonyak voltak, illetve a nyitásfogadás is egész jól ment. Nincs szégyenkezni valónk.
Továbbjutott a Újpesti TE.

1. MCM-Diamant Kaposvár – TFSE  3:0 (16, 12, 12)
Kaposvár, 50 néző. V: Mezőffy, Sántosi.
DIAMANT: Grbac, Lemmens, Budai, Boshnakova, Wirth, Matics. Csere: Szpin, Hegyi (liberók). Vezetőedző: Vincent Lacombe.
TFSE: Benedek, Nagy, Török, Kökény, Poór, Villányi.  Csere: Boller, Hábetler (liberók), Smits van Oyen, Halla G., Budaházy, Czakó, Halla P.. Vezetőedző: Csépke Gábor.
Edzői értékelés
Vincent Lacombe: –
A csapat komolyan vette a mérkőzést, agresszívan blokkoltunk és védekeztünk. Mostantól minden figyelmünk a soron következő négy mérkőzésünkre, a Aydin és Vasas elleni párharcokra irányul.
Csépke Gábor: – Sajnos nem a terveknek megfelelő magabiztosságot mutattuk. Úgy gondolom, hogy mindkét csapat sokkal jobban is tud játszani, mint a ma mutatott játék. Most elvonulunk, pihenünk egyet és utána maximális hozzáállással megyünk neki a tavaszi meccseknek. Minden röplabdásnak Boldog Karácsonyt és Kellemes Ünnepeket Kívánok!
Továbbjutott az 1. MCM-Diamant Kaposvár.

A női Magyar Kupa negyeddöntőjének párosítása ágrajz szerint:
Vasas Óbuda – 1. MCM Diamant Kaposvár
Budaörsi DSE/MTK Budapest (0:3; december 7.) – Swietelsky-BRSE
Veszprémi ESC/Szent Benedek RA (0:3; december 5.) – Újpesti TE
Diósgyőri VTK – Fatum Nyíregyháza
A negyeddöntőt december 11-én és 18-án, az elődöntőt január 8-án és 15-én játsszák. A döntőt március 12-13-án rendezik a tervek szerint.

 

Női NB I:
Kispest SE – Budaörsi DSE 3:1 (18, –20, 24, 23)
Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok, 100 néző. V: Rácz, Villás.
KISPEST: Törköly, Riczkó 13, Szabó K. 4, Dani 14, Horváth D. 11, Benedek R. 10. Csere: Horváth F. (liberó), Lisztes, Németh J., Vígh 10. Vezetőedző: Takács Gergely.
BDSE: Darvas 3, Jakab 7, Merza 8, Pisák F. 13, Horváth P. 12, Kiss Zs. 7. Csere: Futsek, Ujvárosi (liberók), Tátrai 2, Hernády 3, Pisák L. 4, Tóth L. 2. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
Edzői értékelés
Ujvárosi Levente:
– Ma a szívünk megint a helyén volt ezért is sajnálom azt a pár buta pontot, amit a legrosszabb pillanatban adtunk az ellenfélnek. Az egész meccs színvonalasabb volt, mint az első találkozó és tele volt hosszú labdamenetekkel. A harmadik játszma végjátéka kivételével jól játszottunk. A rutint tanítani nem lehet, csak megszerezni. Fiatalos lendülettel megyünk tovább. Semmi nem dőlt el.

PROGRAM:
December 5., vasárnap
13:30 DEAC – Rákosmente (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó)
17:00 Szent Benedek RA – CoreComm VESC (női Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó)
17:45 Vasas Óbuda – Marina Kastela (horvát), Kastela (női MEVZA Kupa)
18:00 Pénzügyőr SE – Dág KSE (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó)
18:00 MÁV Előre-Foxconn – Szolnoki RK (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó)
18:30 Kecskeméti RC – Vidux-Szegedi RSE (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó)
December 6., hétfő
18:00 Vegyész RC Kazincbarcika – GLP Nyíregyháza (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó)
December 7., kedd
17:00 Podoljani Horodok (ukrán) – Pénzügyőr (férfi Challenge Kupa, 1. forduló, első mérkőzés)
18:00 Aydin BBSK (török) – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Challenge Kupa, 1. forduló, első mérkőzés)
19:45 MTK Budapest – Budaörsi DSE (női Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó)