Félidei körkérdés a férfi Extraliga csapataihoz

Az őszi Extraliga-szezon végén ugyanazt a három kérdést tettük fel a férfi Extraligában szereplő csapatok vezetőedzőinek:

  1. Mennyire elégedett az első 7 forduló teljesítményével, eredményeivel?
  2. Mit vár a folytatástól?
  3. Reálisan hányadik helyre várja csapatát az Extraligában és melyik három együttes végez a dobogón?

Íme a válaszok:

Fodor Antal DEAC

  1. Összességében elégedett vagyok, egyedül a Kecskeméttel vívott mérkőzés miatt maradt bennem némi hiányérzet. Eddigi legjobb teljesítményünket talán a Kaposvár ellen nyújtottuk.
  2. Abban bízom, hogy a csapatjátékunk tovább fog javulni, és ez meglátszódik majd az eredményeinken is.
  3. Úgy vélem, a hatodik vagy a hetedik pozícióba érhetünk oda. A dobogós helyekre a Pénzügyőrt, a Kaposvárt és a Kecskemétet várom.

 

Weczera Csaba, Kistext

  1. Az első körben elég hullámzó volt a játékunk. Igaz majdnem minden meccsen más felállásban kellett játszanunk. A stabilitás hiányzott. Az eredményekkel nem lehetek teljesen elégedett, de a jelenlegi pozíciónk a tabellán elfogadható mivel semmi nem dőlt még el az alapszakaszi helyezéseket tekintve.
  2. A folytatásban úgy gondolom sokkal jobbak leszünk. Januárra sikerül stabilizálni a csapatunkat és a játékunkat is. Remélem ez az eredményeinken is meg fog látszani.
  3. Az első négybe várom a csapatot. Bármelyik csapat odaérhet a dobogóra a jelenlegi első hat helyezettből.

 

Nagy Péter MAFC-BME

  1. Úgy érzem, a négy vesztes mérkőzésből csak a PSE ellen nem volt reális esély a győzelemre, a KRC és Kistext elleni 3:2 es vereségek egyértelműen a túl sok ki nem kényszerített hibánknak köszönhettük. Többet várok csapatomtól a második körben, a négy közé kerülés eléréséhez komoly teljesítmény javulásra van szűkség.
  2. Minden csapat élesebben, pontosabban fog játszani az utolsó fordulóig, kiélezett lesz a harc.
  3. Jóslatokba továbbra sem bocsátkoznék, számunkra továbbra is a négy közé kerülés a cél.

 

Jókay Zoltán Pénzügyőr

  1. Teljesen elégedett akkor lennék, ha sikerült volna minden meccset megnyernünk, de látni kell, hogy az építkezéshez idő kell. Bár kevés poszton változott a csapat, azért így is lassabb volt a folyamat, hiszen egy új szerkezetben kellett megtalálnia a csapatnak a stílusát, önbizalmát felépíteni. Mostanra úgy gondolom újra hisz a csapat abban, hogy szép eredményeket tudunk elérni. Ez az építkezés egyik kulcspontja!
  2. A folytatástól azt várom, hogy tovább fejlődjön a csapat, mint önálló feladatmegoldó rendszer, tovább gerjesszék a tüzet önmagukban, hogy az kitartson az utolsó pillanatig. Gördülékenyebb, kiegyensúlyozottabb legyen a játék és bárkit is kell a pályára küldenem, azonnal be tudjon illeszkedni a gépezetbe. Mindenkire szükségünk van ebben a kiélezett harcban!
  3. Úgy gondolom, hogy hasonlóan az elmúlt évekhez, ebben a csapatban is ott a lehetőség a végső győzelemre. Ha a csapat egészséges, és egészségesen gondolkodik, akkor nem tűzhetünk ki magunk elé más célt, csak a döntőket. Jelen állás szerint (ez még változhat, személyi változások következtében) Pénzügyőr, Kaposvár, Kazincbarcika és Kecskemét közül bárki a dobogón lehet és azért még ide sorolnám a Kistext és a MAFC csapatát is, akik, ha stabilizálódnak, szintén beleszólhatnak a dobogóért folyó harcba.

 

Toronyai Miklós, Vegyész RC Kazincbarcika

  1. Nem mondhatnám, hogy elégedett vagyok, mert bár három győzelmet szereztünk most a végén, az első felét elszúrtuk. A hibáinkkal, hiányosságainkkal tisztában vagyunk, ezeken szeretnénk javítani, illetve remélem, hogy a sérülések is kevésbé fogják sújtani a csapatot. Azon nem lepődött meg szerintem senki, hogy nagy a harc a négy közé kerülésért, a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt pedig a PSE és a Kaposvár tudta eddig nyújtani.
  2. A részünkről mindenképpen jobb teljesítményt, ez nem is kérdés, hiszen szeretnénk előrébb végezni. Nem lesz könnyű a folytatás sem, de hazai pályán fogadjuk majd a Kaposvárt és a Pénzügyőrt is. Viszont biztos lesznek meglepetések a folytatásban is, remélem jó értelemben a mi szereplésünk is ebbe a kategóriába fog tartozni.
  3. Teljesen mindegy, mit gondolunk arról, hogy hová lehetünk jók, de az alapszakaszban még mindig szeretnénk előrébb végezni, amihez sokat kell dolgoznunk. Mivel az első két helyezett némi előnyt harcolt ki magának, reálisan nézve ők már ott lehetnek az alapszakasz képzeletbeli dobogóján, de az igazi adok-kapok talán a rájátszásban várható, szóval jóslatokba bocsátkozni nem szeretnék.