Elnöki közlemény a TAO támogatásról

Dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke közleményben reagált a röplabda látvány-csapatsportágak közé való bekerülésére. Az alábbiakban ezt adjuk közzé, változtatás nélkül.

Mint arról már Önök is értesülhettek a híradásokból mindannyiunk nagy örömére az elmúlt hónapok munkájának következtében sikerült elérnünk, hogy sportágunk bekerüljön a látvány-csapatsportágak közé. A TAO támogatás lehetőségeinek felhasználásával a küszöbén állunk annak, hogy a korábbiaknál jóval nagyobb lépésekben fejlődhessen a magyar röplabdázás egésze, az utánpótlásképzéstől kezdve egészen a nemzeti válogatottak versenyeztetési körülményeinek biztosításáig.

A hivatalos döntést a sportág csatlakozásáról a kormány előterjesztésére a Parlament hozza meg. A végső döntést megelőzve, tekintettel az egyre komolyabb államigazgatási intézkedésekre, megkezdtük a TAO támogatás felhasználását szabályozó kézikönyv kidolgozását, és egyéb háttér dokumentációk előkészítését. Elképzeléseink szerint a törvényi rendelkezések megváltoztatásakor rendelkezni fogunk közép- és hosszútávú stratégiával, illetve olyan teljeskörü tájékoztató füzettel, amelyből a klubok minden információt megkapnak az eljárás rendjét és részleteit illetően. Mindaddig, míg ezek a lépések nem történnek meg arra biztatom Önöket, hogy készüljenek saját programokkal, álljanak készen a majdani elszámolási kihívásokra.

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége, felkészülve az előttünk álló kihívásokra előzetesen megbízta a röplabdázás TAO támogatási feladatainak előkészítésére dr. Tamás Henriette Brigitte úrhölgyet, aki a TAO támogatási programok indulásától dolgozott annak rendszerében, mind projekt oldalon mind az NSI főigazgató-helyetteseként irányítási, felügyeleti oldalon, majd az EMMI-ben szakmai főtanácsadóként tevékenykedett a TAO főosztályon. Kérdés, észrevétel, egyéb információ esetén felé fordulhatnak bizalommal a taoinfo@hunvolley. hu e-mail címen.

Bízom abban, hogy a következő években bebizonyítjuk majd, hogy az Önök által irányított klubok és a Magyar Röplabda Szövetség élni tud azzal a bizalommal, amelyet megszereztünk a Magyar Kormánytól, és együtt a minket megillető helyre tudjuk vezényelni a MAGYAR RÖPLABDÁZÁST!