A fináléba kerültek Horváth Dóráék a Challenge Kupában

Bár csak a hét közepén játszották le a Challenge Kupa elődöntőinek első meccseit, vasárnap már a visszavágón is túl vannak a csapatok Legnagyobb örömünkre a Jan De Brandt által vezényelt, s Horváth Dórát is a soraiban tudó török Bursa beverekedte magát a fináléba.
Az első meccset 3:1-re idegenben is megnyerték a törökök a német Schwerin otthonában, így hazai pályán két szett is elég volt nekik a fináléba kerüléshez. Ezt elég gyorsan le is tudták, hiszen az első játszmát még nagy csatban, 25:23-ra, a másodikat viszont már simán, 25:17-re nyerte a török csapat.

A döntőbe kerülést követően Jan De Brandt le is hozta legjobbjait, így a németek könnyedén kiegyenlítettek (18:25, 16:25). A döntő játszmában aztán megint nagy csata alakult ki, de 14:14 után a vendégek szereztek két pontot, így aztán a találkozó megnyerésével vigasztalódhattak.

Az Európa Liga-győztes magyar ütő csak az első két játszmában szerepelt, s ez idő alatt hét ponttal vette ki a részét a döntőbe kerülésből: 18 támadásából hat ért pontot, és egy blokkja is eredményes volt.

Már az ellenfél is megvan: a görög Olimpiakosz Pireusz a hazai 3:1-es siker után 3:0-ra kikapott idegenben az orosz Jenyiszej Krasznodartól, ám az aranyjátszmában a görögök voltak jobbak 15:13-ra, s így ők ünnepelhették a döntőbe kerülést. A finálé első meccsét április 12-én Pireuszban, a visszavágót 16-án játsszák majd le Bursában. A férfiaknál a francia Chaumont és az orosz Fakel Novi Urengoj meccsel majd egymással a végső sikerért.