Teljes a serdülőbajnokság döntőjének a mezőnye is

A múlt hétvégén játszották le a Szalayné Sebők Éva leány Országos Serdülő Bajnokság elődöntőit. Mivel ugyanebben a korosztályban a fiúk már március elején túl voltak az OSB ugyanezen szakaszán, így a juniorok és az ifjúságiak után már itt is teljessé vált a júniusi döntő mezőnye.
A fiúknál a Buzek László Országos Serdülő bajnokság döntőjébe a Kaposvár és a Szolnoki Főiskola hat-hat győzelemmel teljesítette az elődöntőt, sőt a kaposváriak még szettet sem veszítettek. Mögöttük a Sümeg és a Pénzügyőr tudott még bekerülni a fináléba, míg a harmadik csoportban a Kecskeméti Sportiskola, illetve a Dunaferr egyszer-egyszer győzött egymás ellen, így végül ők is bejutottak a hatos fináléba.

Ami a lányokat illeti, a Békéscsaba visszavágott a balatonfüredieknek az első elődöntőben elszenvedett vereségért, de „kéz a kézben” így is mindkét csapat továbbjutott, a TRSE-t és a szegedieket megelőzve.

A Folyondár utcában a Vasasnak nem sikerült kihasználnia a hazai pálya előnyét: a Nyíregyháza és a Gödöllő is legyőzte őket, így a piros-kékek ezúttal hiányozni fognak ebből a korosztályból. Tegyük hozzá: az óbudaiaknak sokkal erősebb keretük lenne, ha nem lenne az a szabály, hogy amelyik játékos szerepelt a junior bajnokságban, az a serdülőknél már nem játszhat. Így többek között olyan játékosokról kellett lemondania Takács Gergelynek, mint Szedmák Réka, Kotormán Réka, vagy Mihály Dorka, akik a korosztályos válogatottnak is tagjai.

A másik kettővel ellentétben, a harmadik csoportban viszont nagy volt az átrendeződés. Na, nem a székesfehérvári Felsővárosról van szó, ők magabiztosan végeztek az első helyen. Viszont az első tornán a másik három csapat körbeverte egymást. A folytatást a Dunakanyar várta a második helyről, a kecskemétieket és az UTE-t megelőzve. Azonban a második tornán egy kulcsjátékosuk hiányzott sérülés miatt, így végül az UTE javítani tudott, s az utolsó helyről sikerült kiharcolniuk a döntőbe kerülést.

A hatos finálét június 9. és 11. között rendezik, egy később kijelölésre kerülő helyszínen.

A Buzek László Fiú Országos Serdülő Bajnokság döntőjének mezőnye:
Dunaferr, Kaposvár, Kecskemét, Pénzügyőr, Szolnok, Sümeg

A Szalayné Sebők Éva Leány Országos Serdülő Bajnokság döntőjének mezőnye:
Balatonfüred, Békéscsaba, Felsőváros, Gödöllő, Nyíregyháza, UTE