Pályamenedzseri workshop az új szezon előtt

A Magyar Röplabda Szövetség október 9-én szombaton workshopot tartott az Extraligában, illetve az NB I-ben szereplő csapatok képviselőinek az új idényben alkalmazandó technikai eszközök használatával kapcsolatban.

 

Az MRSZ a 2021-22-es szezonra minden korábbinál több és modernebb eszközt bocsát a csapatok rendelkezésére, amelyek használatát mutatták be a pályamenedzserek és technikusok, valamint a klubok vezetői részére.

Az egyesületek érdeklődését jelzi, hogy több mint ötvenen jelentek meg a workshopon, és, ahogy eddig is, valamennyi klub nyitottnak mutatkozik a sportágat előmozdító újítások bevezetésére.

A héten induló bajnokságban az Extraligában kötelező lesz a szövetség által a csapatok rendelkezésére bocsátott tabletek használata, amelyek kommunikálnak a jegyzőkönyvvel, illetve az eredményjelző táblával. Ezt a rendszert a Magyar Kupa legutóbbi négyes döntőjében már használták, most pedig valamennyi együttes megismerkedett a gyakorlati alkalmazásával is.

Pályamenedzser jelenléte pedig az Extraliga mellett ezentúl az NBI-es találkozókon is kötelező.

A szövetség másik fontos célja egy egységes arculat és az eddiginél még igényesebb megjelenés a televízió képernyőjén, illetve az interneten, a hunvolley TV-ben közvetített találkozókon, ehhez minden segítséget megad a csapatok számára, a klubok pedig továbbra is partnerek ebben.