Extraliga hírmorzsák – indul a bajnokság!

A héten megkezdődnek az Extraliga küzdelmei a nőknél és a férfiaknál is. Szokásos heti összefoglalónkban megmutatjuk, hogy várják a csapatok a szezon rajtját. Rovatunkban az Extraliga klubjainak a honlapján és közösségi felületeiken közzétett legfontosabb heti történéseit összegezzük.

 

Férfi Extraliga:

Magabiztosan szállhat szembe kihívóival a bajnoki cím védője, a Pénzügyőr SE. Bár Willian Reffatti távozott, a helyére érkező Dávid Csanád és Gacs Dániel duóval nem gyengült a csapat. A felkészülési meccseken is magabiztosan röplabdáztak a fővárosiak, így esélyesként várhatják a DEAC elleni vasárnapi szezonrajtot.

Nem változtak a Fino Kaposvár céljai az új idényben: ott lenni a Magyar Kupa döntőben és a bajnoki döntőben is – árulta el sajttájékoztatón a klub vezetése. A csapat kerete a kubai Jose Antonio  Sandoval-lal lett teljes, aki centerposzton vethető be. Rögtön rangadóval indít a somogyi csapat: csütörtökön a Vegyész lesz az ellenfél a Kaposvár Arénában.

A Fino  elleni 2:2-es döntetlennel hangolt az új idényre az előző szezon bronzérmese a MAFC-BME. A Don Bosco Kupán jól teljesített a csapat, akik idén szeretnének még feljebb lépni. Ehhez első lépésként a DKSE-t kell legyőzniük Dunaújvárosban.

A Don Bosco Kupa megnyerése után a Vegyész RC Kazincbarcika még a Kistext-tel is játszott egy felkészülési mérkőzést: a négyszettesre tervezett összecsapás mind a négy szettjét a borsodiak nyerték, így ezzel a sikerrel a hátuk mögött utazhatnak Kaposvárra, a Fino elleni rangadóra.

Új feladót szerződtetett a Kecskeméti RC: az ausztrál-görög Dimitri Sidiropoulos Szlovéniából érkezett a kecskeméti csapathoz. A bajnokságot az újonc Kistext otthonában kezdi majd Nagy József együttese.

A DEAC ellen tartotta bajnoki főpróbáját a DKSE: a dunaújvárosi csapat 3:2 arányban alulmaradt a debreceniekkel szemben. Tomanóczy Tibor fiatal együttese a MAFC ellen kezdi majd vasárnap a szezont.

Elégedett csapata felkészülésével Fodor Antal, a DEAC mestere, elmondása szerint a felkészülési mérkőzéseken a vártnál is jobban is teljesített a csapata, így bízik a sikeres bajnoki szereplésben, ami a bentmaradást jelentené a debreceniek számára. A Pénzügyőr elleni bajnoki nyitányon már egy szett megnyerése is bravúr lenne a tréner szerint.

 

Női Extraliga:

Hosszú és sikeres felkészülési időszakon van túl a bajnoki címvédő Fatum Nyíregyháza. Németh Szabolcs vezetőedző elmondása szerint jól haladnak, jól állnak a riválisokhoz képest, de majd tavasszal kell topformában lennie a csapatnak. Rögtön rangadóval indul a szezon, hiszen Kaposváron vendégszerepel vasárnap a Fatum.

Győzelemmel zárta a felkészülési időszakot a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE: Kaposváron előbb közös edzés majd mérkőzés szerepelt a programban, amelyet 3:1-re nyert meg a BRSE. A szezont hazai pályán kezdik majd pénteken az MTK ellen.

A Vasas Óbuda szezonja pedig már el is kezdődött: a fővárosi piros-kékek a MEVZA-Ligában voltak érdekeltek, az ellenfél a VS Post NÖ csapata volt, akik az első szettet megnyerték, de a Vasas megfordította az állást és 3:1-re nyert. Folytatás immár a magyar bajnokságban, szombaton az SZBRA ellen.

Rangadóval kezdi a szezont az 1.MCM-Diamant Kaposvár, akik vasárnap a címvédő Fatum Nyíregyházát fogadják a Kaposvár Arénában. A csapat nyáron igazolt német játékosa, Katherina Schwabe saját kérésére, közös megegyezéssel távozott a csapattól. Pénteken nyílt edzéssel hangol a csapat és a szurkolók a vasárnapi rangadóra.

Utolsó felkészülési mérkőzésén 4:1-re győzött az UTE az MTK ellen, így sikerrel hangolt a DVTK elleni szombati szezonrajtra.

Sokat erősödött a Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia, Dejan Desnica vezetőedző szerint felkészülve várják a bajnoki rajtot: szombaton tévés meccsen vendégeskednek a Vasas otthonában.

Idegenben kezdi bajnoki szereplését az MTK. Leiszt Máté együttes Békéscsabán játssza az Extraliga 2021-2022-es szezonjának nyitómérkőzését.

A DVTK együttese az UTE otthonában kezdi meg a bajnoki szereplését szombaton. A csapat vezetőedzője, Farkas Mihály múlt héten kórházba került, ám orvosai elmondása szerint jó van, így a héten már ő irányíthatja a felkészülést.