Közeleg a rajt – III. rész: bemutatkozik a Fatum Nyíregyháza

Két hét múlva rajtol az Extraliga 2021/2022-es szezonja. Sorozatunkban bemutatjuk a női és a férfi liga csapatait. A harmadik részben a női címvédő Fatum Nyíregyháza kerül sorra.

 

A női Extraliga címvédőjére nehéz feladat vár ebben a szezonban is. A Nyíregyháza összesen három sorozatban érdekelt, köztük a Bajnokok Ligájában, amelyben többek között a címvédő olasz Coneglianóval került egy csoportba Németh Szabolcs együttese. Ezért különösen nagy szükség lesz az újonnan érkező új játékosok tökéletes beépítésére a már az előző idényben is a nyírségi megyeszékhelyen játszók – a bolgár Ralica Vasziljeva, a szlovák Nikola Radosová, Genesis Francesco, Pintér Andrea, Lászlop Alexandra, Tóth Dalma és Tóth Fruzsina – mellé.

Érkezők: Dékány Bernadett (RC Cannes), Bodovics Hanna (Kaposvár), Katarina Glavinic (horvát), Vajda Beáta (Eötvös DSE), Ana Tiemi Takagui (brazil), Maja Burazer (horvát), Bogár Dorina (saját nevelés)

Távozók: Sina Fuchs (német), Sara Najdic (szlovén, BRSE), Karla Klaric (horvát), Inneh Elizabeth Lenke, Lacombe Takács Zsófia (visszavonult), Neira Ortiz Ruiz (Puerto Ricó-i)