Strandröplabda: főtáblás Madridban a Szombathelyi/Villám páros

Mindkét selejtezőmérkőzését megnyerte és ezzel főtáblára jutott a madridi World Tour-versenyen az idei országos bajnok Szombathelyi Szandra és Villám Lilla. Ugyanez nem sikerült Nijmegenben az ob-ezüstérmes Győri Pannának és Szabó Adriennek.

 

Két 1*-os strandröplabda World Tour-versenyt is rendeznek ezen a hétvégén, az egyiket Spanyolország fővárosában, Madridban, ahol az idei országos bajnok Szombathelyi Szandra és Villám Lilla (Vasas) próbált szerencsét.

A selejtező első körében éppen egy hazai párossal (Maestri/Santisteban) kerültek szembe a lányok és bizony az első szett maratoni csatát hozott: végül 30:28-ra nyertek a mieink, ezt követően viszont már magabiztosan játszottak és 21:16-re győztek a másodikban.

A főtáblára kerülésért egy angol duót (Evans/Tucker) kellett legyőzniük, de Szandi és Lilla ekkor már megállíthatatlanok voltak és 21:13, 21:15-re ezt a meccset is megnyerték, így kvalifikálták magukat a 16-os főtábla pénteki küzdelmeire.

Itt a 14. helyen lettek kiemelve és a C-csoportban a hazaiak második számú párosa, a 3. kiemelt Lobato/González kettőssel kezdenek 10:40-kor, míg a másik ágon az észt Hollas/Soomets (6.) és a cseh Dunarova/Resova (11.) párosok küzdenek.

Nem járt ilyen szerencsésen a hollandiai Nijmegenben az idei ob-n ezüstérmes Győri Panna és Szabó Adrienn (Penta-KSE), akik a selejtező első körében a 3. helyen kiemelt osztrák Freiberger/Fink duótól szenvedtek 21:15, 21:11-es vereséget, így búcsúztak a további küzdelmektől.