Ezüstérmes lett a Vasas a Maribor Kupán

A magyar klubcsapatok közül a Vasas Óbuda számára kezdődik a legkorábban az idény, hiszen a piros-kékek a következő hétvégén már a Közép-európai Ligában játszanak. Az óbudai csapat ezekben a napokban Szlovéniában, a Maribor Kupán szerepelt, mégpedig sikerrel, hiszen ezüstérmet szereztek a nemzetközi tornán.

 

Giannisz Atanaszopulosz csapata, amely mindössze három napot edzett eddig együtt, a svájci Voléro Zürich ellen kezdett, s győzött is három szettben. A nyitónapon a görög szakember minden játékosnak adott bizonyítási lehetőséget, és bár voltak hullámvölgyeink, végig vezetve magabiztosan győztek.

Szombaton az a házigazda Nova KBM Branik Maribor volt az ellenfél, amely a Közép-európai Ligában is ellenféle lesz majd a Vasasnak. A piros-kékeknek ezúttal négy játszmában sikerült kiharcolnia a győzelmet.

A vasárnapi zárókörben a Szerb Kupa-győztes Zseljeznicsar Lajkovacs volt az ellenfelük, s a gyakorlatilag döntőnek beillő mérkőzésen négy szoros szettben ezúttal a rivális nyert, így a Vasas a második helyen végzett.

A csapat a jövő hétvégén ismét Mariborban szerepel, mégpedig a szezon első tétmeccsein, szombaton és vasárnap 19 órakor a horvát OK Marina Kastela lesz az ellenfelük a Közép-európai Ligában.