Extraliga hírmorzsák – fókuszban a felkészülés

Minden csapat elkezdte a felkészülést, többen már az első edzőmérkőzéseken is túl vannak. Összeszedtük, hogyan alakul az Extraliga-csapatok felkészülése.

Férfi Extraliga:

Megkezdte a felkészülést a bajnoki címvédő LV Sport Pénzügyőr csapata, melyben továbbra sincs változás. A hétközi sorsoláson kiderült, hogy a Magyar Kupában is címvédő fővárosi csapat a DKSE – Dág csata győztesével találkozik a legjobb 16 között.

A FINO Kaposvár újabb igazolásokat nem, szerződéshosszabbításokat azonban bejelentett: a következő szezonban is a csapatot erősíti Bögöly Gábor, Bozóki Bence és Kiss Máté, valamint a marokkói center, Ouyachi Hamza is már a második szezonját kezdi Kaposváron. A RÖAK növendéke, Fenyvesi Barnabás valamint Iván Bence is a csapatot erősítik az előttünk álló szezonban. A Kaposvár a másodosztályú MEAFC-Miskolccal küzd meg a Magyar Kupában a nyolc közé jutásért.

Már korábban véglegessé vált a MAFC-BME kerete, így a csapat csendben készül a szezonra. A Magyar Kupában az NBII-es SZESE Győr lesz a fővárosi csapat ellenfele.

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Vegyész RC Kazincbarcika, ellenfele a MEAFC-Miskolc csapata volt, ahol bemutatkozott két igazolás, Péter Benedek és Miklósi-Sikes Zétény, valamint pályára lépett a mindössze tizenöt éves Cziczlavicz Dávid is és 4 pontot szerzett a négyszettes mérkőzésen. A Vegyész másodosztályú ellenféllel, a Nyíregyháza gárdájával meccsel majd a nyolc közé jutásért a Magyar Kupában.

A Kecskeméti RC is túl van az első felkészülési mérkőzésén a szlovák Komarno együttese ellen. A kecskemétiek a hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik a Hírös Kupa Dunszt Ferenc Emléktornát, szeptember 18-19-én, a PSE, a DKSE, a Vegyész és a házigazda Kecskemét részvételével. A Magyar Kupában a Vidux-Szeged RSE lesz a kecskemétiek ellenfele.

A DKSE-nél továbbra is a háttérben dolgoznak a csapat megerősítésén, egyelőre tehetséges fiatalokkal kezdte meg a felkészülést Tomanóczy Tibor együttese. A Magyar Kupában a Dág KSE ellen kezdik meg a szereplést.

Már több, mint egy hónapja edzésben a DEAC csapata, amely a 18 esztendős Korbély Dániel személyében igazolt átlót a Nyíregyháza csapatától. A bajnokság kezdetéig több tornán, komoly ellenfelek ellen készül a debreceni csapat, hogy felkészüljenek a szezonra, ahol a bentmaradás a csapat célja. A Magyar Kupában az NB1-es Rákosmente ellen kezdenek a debreceniek.

Megkezdte a bajnoki felkészülést az újonc Kistext SE is, ahol jó hangulatban zajlanak az edzések. A Magyar Kupában az NBII-es TFSE lesz a fővárosi együttes ellenfele.

Női Extraliga:

Két felkészülési meccsen is túl van a Fatum-Nyíregyháza: a címvédő együttes ötszettes mérkőzéseket játszott a DVTK-val és az MTK-val, mindkettőt győzelemmel abszolválta. Közben változás is történt a nyíregyháziak keretében: a nyáron igazolt francia utánpótlás válogatott Aurelia Ebatombóval közös megegyezéssel szerződést bontottak. A helyére a rutinos horvát Maja Burazer érkezett. Szeptember 17-19-ig rendezik a Fatum-Kupát, Extraligás klubok és a szlovák VK Brusno részvételével. A Nyíregyháza a Máv-Előre Bericap – Kispest SE mérkőzés győztesével játszik majd a Magyar Kupában.

Az előző szezonban a Vasas csapatát erősítő Ema Strunjak a következő szezonban a Swietelsky Békéscsabai Röplabda SE játékosa lesz, jelentette be közösségi oldalán a klub. Első felkészülési mérkőzésüket is lejátszották: az UTE volt az ellenfél. A csapat Lugosra utazik szeptember 17-én, ahol román és szerb csapatok ellen mérik fel, hol tartanak a felkészülésben. Egy héttel később Békéscsabán rendeznek felkészülési tornát a Vasas és a CSM Lugoj részvételével. A Magyar Kupában a Veszprém – Gödöllő mérkőzés győztese ellen kezd a BRSE. 

Új centert igazolt az 1.MCM-Diamant Kaposvár együttese: Wirth Annamária a Kispest SE csapatától érkezett.A Magyar Kupában a Szolnok – TFSE párharc győztesével meccsel a Kaposvár, s a győzelme esetén újra a Vasas következhet.

Megkezdte a felkészülést a Vasas-Óbuda: maribori edzőtáborral és felkészülési tornával: a svájci Volero Zürich, a házigazda Maribor és a szerb Lajkovac lesz a fővárosi csapat ellenfele. Közben elkészült a MEVZA-Liga menetrend is: szeptember 18-án és 19-én is a horvát OK Marina Kastela csapatával mérkőzik a Vasas. A Magyar Kupában a Tatabánya és a DEAC párharcának győztese lesz az ellenfelük.

Az UTE hosszabbított fiatal liberójával, Galina Karabashevával, az utánpótlás együtteshez Ligárt Anna, az U-17-es válogatott átlója érkezett. A Magyar Kupában a Közgáz SC és a Jászberény párharc győztese ellen kezd az UTE.

Az MTK is túl van több edzőmeccsen, a kék-fehérek vezetőedzője, Leiszt Máté elégedett volt csapatával, elmondása szerint jól fejlődik a csapat játéka, a légiósok is kezdenek beilleszkedni. A Budaörsi DSE – BVSC párharc győztese vár az MTK-ra a Magyar Kupában.

Már teljes csapattal készül a Szent Benedek Röplabda Akadémia együttese, a BRSE ellen játszanak ma edzőmeccset. A Eötvös DSE – Veszprémi ESC párharc győztese ellen kezdik meg szereplésüket a Magyar Kupában.

A bosnyák Arijana Oki Okuka Jovic és a koszovói Dhurate Sylejmani érkezésével teljessé vált a DVTK kerete az előttünk álló szezonra. A csapat túl van egy sárospataki edzőtáborozáson is, ahol sikerült jobban összecsiszolódniuk. A Magyar Kupában a Miskolci VSE – TFSE-Kék párharc győztesével kezd a DVTK.