Iskolai röplabda-pályaavató a kecskeméti tanévnyitón

A városi tanévnyitón, a 122. tanévet kezdő kecskeméti Zrínyi Ilona Általános Iskola udvarán átadták a Kecskeméti Sportiskola röplabda szakosztályának társasági adó támogatásából és az önkormányzat hozzájárulásából épített röplabdapályákat.

 

Fritz Ágnes, a KESI sportszakmai vezetője avatóbeszédében hangsúlyozta: nagy megtiszteltetés, hogy a tanévnyitó részesei lehetnek és átadhatják az iskola udvarán kialakított két röplabda pályát. A szakosztályban több mint 300 sportoló röplabdázik a mindennapokban és a Zrínyi Ilona Általános Iskola a legnagyobb utánpótlás bázis.
„Célunk az, hogy minél több élsportolót neveljünk és összetartó, értékteremtő közösséget alakítsanak ki” – mondta, hozzátéve, hogy a pályázati lehetőségeiknek köszönhetően fejlesszék a városi sportlétesítményeket. A két, sporteszközökkel is felszerelt röplabda pálya kivitelezése 54 millió Ft-ba került 70 százalékos TAO támogatással, valamint 30 százalék önkormányzati finanszírozással. A röplabda pályák sportbarát gumiburkolatot kaptak, amely védi a sportolók ízületeit. A sportszakmai vezető kiemelte: a Zrínyi Ilona Általános Iskolában 50 évvel ezelőtt kezdődött a röplabda alapszintű oktatása. bejelentette, hogy szeptembertől a leány csoportok mellett a fiúknál is elindítják az előkészítő csoportot. Végül köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek a beruházás megvalósításában, külön kiemelve azokat a vállalkozásokat, akik a társasági adó felajánlásukból lehetővé tették a terv megvalósítását.

Nemcsik Balázs, a Magyar Röplabda Szövetség ügyvezetője azért tartotta fontosnak, hogy képviseltessék magukat az eseményen, mert kevés olyan iskola van, ahol a tanévnyitót röplabdázással kezdik. Hangsúlyozta, hogy az iskolán belül kialakított röplabdapályák kiváló minőségben készültek el.
„Bármerre nézünk a röplabda sportágban kecskemétiekkel találkozunk” – mondta megköszönve azokat a válogatott játékosokat, akiket, szavai szerint a „Zrínyitől kaptunk, Kiss Grétát és Vezsenyi Adrient, akik nemrég még a válogatottal Zadarban majd Belgrádban játszottak az Európa-bajnokságon.” A legfiatalabbaknak is azt kívánta, hogy egyszer ők is a válogatottban játszhassanak, amelyhez a legkiválóbb kezdet, ha valaki ilyen körülmények között kezdi meg az első osztályt. Ehhez sok sikert kívánt.

A tanévnyitón jelen volt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Engert Jakabné és dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármesterek, valamint Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ vezetője is.