Új játékosokkal és szakmai stábbal jutna Extraligába a MÁV Előre

Jelentős változásokon esett át a MÁV Előre SC és a MÁV Előre Sport Akadémia a nyáron. Az átalakulásról, melynek élén a női és férfi röplabdacsapat legmagasabb szintre emelése szerepel, sajtótájékoztatón számolt be a szakvezetés.

 

A Magyar Király Hotelben rendezett sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a játékosként magyar bajnok és kupagyőztes, edzőként többek között ukrán kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes Jurij Melnyicsuk lett a 2021/2022-es idényben MÁV Előre-Bericap néven induló NB I-es női csapat vezetőedzője.

Új igazolás az ötvenszeres magyar válogatott ütő, Szerencsés-Miklai Zsanett, a fehérorosz ütő és feladó átló Diana Karnickaja, az orosz center Anasztaszia Bortnyikova, valamint a szintén center Csabai Szonja, az ütő Kiss Luca, a feladó Sántosi Eszter és a center vagy feladó átló poszton bevethető Pokó Rita.

 

A férfiaknál a játékosként hétszeres magyar bajnok és nyolcszoros kupagyőztes, negyvenötszörös magyar válogatott, edzőként a Magyar Kupában arany- és ezüstérmes Dávid Zoltán irányít az új idényben vezetőedzőként.

A MÁV Előre-Foxconn néven induló férfi NB I-es csapatba öt játékos érkezett a nyáron: az albán válogatott feladó Amarildo Deliu, az ugyancsak albán légiós Leonardo Doda, az ütő Balázs Bálint, az ütő és feladó átló Boa Szabolcs, továbbá a center Ambrus Bence.

“Megválasztásom után azért kezdtünk el dolgozni, hogy a klubot átpozicionáljuk, méltó legyen az egyesület eddigi száztizenkét évéhez. A MÁV Előre SC történetének a legnagyobb és legeredményesebb sportága a röplabda, és azt a célt tűztük ki magunknak, hogy ebben a szezonban mind a férfi, mind a női szakágban jussunk fel az Extraligába. Ennek érdekében a szakmai stábot és a játékosállományt mindkét csapatnál megerősítettük. Úgy gondoljuk, hogy ezekkel a szakemberekkel és játékosokkal minden esélyünk megvan arra, hogy mindkét csapatunk egyedülálló módon Magyarországon a röplabda legmagasabb osztályában versenyezhessen a következő évadtól kezdve.” – nyilatkozta dr. Tálos Péter, a MÁV Előre SC elnöke.

A férficsapat korábbi vezetőedzője, Gelencsér Balázs sportigazgatóként dolgozik tovább a fejlődés és a jó eredmények elérése érdekében, míg a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, Koch Róbert szakmai igazgatóként segíti a műhelymunkát.

Az utánpótlás-nevelésben a MÁV Előre Sport Akadémia és az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia fuzionál, s ezentúl dr. Tálosné Rozsinszky Rita utánpótlás szakmai igazgató irányításával zajlik a jövő röplabdázóinak képzése.