Hírmorzsák – folytatódik a felkészülés

Női válogatottunk az Európa-bajnokságon küzd, de közben nem áll meg a klubok felkészülése sem. Lássuk, mi történt az elmúlt egy hétben az Extraligás klubok háza táján!

Férfi Extraliga:

A bajnoki és Magyar Kupa címvédő LV Sport Pénzügyőr még nem adott hírt új igazolásokról. A keret egy része strandröplabdázással tartja magát formában: a strandröplabda országos bajnokságon hat játékos képviselte a PSE-t, közülük a Kiss Dániel – Rása Alex páros bronzérmes lett, Szabó Vilmos pedig Mikuláss-Koch Marcellel (SRSE) ezüstérmet szerzett.

Folytatódik a felkészülés a FINO Kaposvár együttesénél, ahol az elmúlt héten nem jelentettek be új igazolást vagy szerződéshosszabbítást.

Végleges a MAFC-BME kerete: Szabó Barna szerződéshosszabbításával vált teljessé a fővárosi együttes kerete. A fiatal játékos második szezonját kezdi a MAFC-BME csapatánál.

Tíz edzőmérkőzéssel hangol a Vegyész RC Kazincbarcika az előttünk álló szezonra: szeptember 2-án a MEAFC-Miskolc ellen kezd a Vegyész, majd Eperjesen a szlovák kupagyőztes VK Mirad PU Presov együttesével találkoznak, akikkel öt nappal később Kazincbarcikán is összecsapnak. Ezt követően Kecskemétre utaznak a Hírös Kupára, ahol a házigzadákon kívül a DKSE és a PSE lesznek az ellenfelek. A felkészülést a Don Bosco Kupával zárja a csapat, melyen a Kecskemét, a DEAC és a MAFC-BME vesz részt.

A Kecskeméti RC már kialakított keretét az új szezonra, így terv szerint halad a csapat felkészülése.

Továbbra sincs változás Dunaújvárosban. A DKSE továbbra sem jelentett be érkezőket valamint szerződéshosszabbításokat. A csapat október 17-én a MAFC-BME ellen kezdi a 2021-2022-es szezont

Nincs újdonság a DEAC háza táján: Fodor Antal tanítványai már készülnek az új szezonra, amelyet a címvédő Pénzügyőr ellen kezdenek a debreceniek.

A Kistext SE is folytatja a felkészülését, akik majd hazai pályán a Kecskemét ellen kezdik meg bajnoki szereplésüket az Extraligában.

Női Extraliga:

Fatum-Nyíregyháza csapatából többen is az Európa-bajnokságon szerepelnek: Tóth Fruzsina a magyar, Nikola Radosová pedig a szlovák válogatottat erősíti. A csapat több edzőmérkőzéssel is készül, többek között a FATUM- Property Nemzetközi pénzdíjas felkészülési tornával, amelyen két külföldi csapat mellett a Vasas, az SZBRA és az MTK vesz részt szeptember 17-19 között. A bajnokságot október 17-én a Kaposvár vendégeként kezdi a Fatum.

A Swietelsky Békéscsabai Röplabda SE hazai pályán kezdi meg a 2021-2022-es szezont az MTK ellen, amire már gőzerővel készülnek a békéscsabai lányok, a válogatott Pekárik Eszter és Salla Karhu nélkül, viszont a szülés után visszatérő Bodnár Dorottyával, aki már elkezdte a könnyített edzéseket.

Távozott az 1.MCM-Diamant Kaposvár együttesétől Kump Alíz: a fiatal center a Vasas-Óbuda csapatánál folytatja pályafutását-

Válogatott játékosai (Juhár Dalma, Király-Tálas Zsuzsanna, Papp Orsolya, Török Kata és Vezsenyi Adrienn a magyar, Maria Zernovic a szlovák, Julia Boyko az ukrán, Ayshan Abdulazimov pedig az azeri nemzeti együttest erősíti)  és vezetőedzője nélkül készül a Vasas-Óbuda, amely a Kaposvárról távozó Kump Alízzal erősítette meg a keretét. Nem tétlenkedett a csapat strandröplabda szakosztálya sem: a Szombathelyi Szandra – Villám Lilla páros magyar bajnoki címet szerzett.

Újabb bulgár játékossal, Monika Krastevával erősített az UTE csapata. A négyes ütő poszton bevethető játékos U23-as világbajnoki bronzérmes, és felnőtt világbajnokságon is részt vett a bulgár nemzeti együttessel.

Az MTK jól halad a felkészüléssel, mondta el Leiszt Máté vezetőedző a klub közösségi oldalán. Elmondása szerint keményen és jól dolgozik a csapata.

Nincs változás a Szent Benedek Röplabda Akadémia csapatánál. A korábban bejelentett játékosokkal teljes a balatonfüredi együttes kerete, amely október 17-én a Vasas ellen kezdi meg bajnoki szereplését.

Öt új igazolást jelentett be a DVTK együttese. Liberó posztra Balogh Emma érkezett az UTE csapatától, a saját nevelésű Hollósi Dóra centerposzton lesz bevethető. A feladó Kalmár Viktória Gödöllőn, majd Kaposváron pallérozódott, innen igazolt most Miskolcra. Lóczi Georgina is saját nevelés, liberó poszton vethető be. Zsofnyák Márta is a miskolci utánpótlásból érkezett, és szélső ütőként számíthat rá Farkas Mihály vezetőedző. A csapat az UTE ellen kezd az Extraliga idei kiírásában.