Kubai feladóval erősített a MAFC-BME

A korosztályos válogatott Julio Alberto Gomez Galvez hazájából, a La Habana csapatából igazolt a MAFC együtteséhez, adta hírül a klub honlapja.

Julio Alberto Gomez Galvez ugyan még csak 21 esztendős, mégis már komoly tapasztalattal rendelkezik, klubszinten és a korosztályos válogatottakban is számos sikert ért már el csapataival és egyénileg is. Erről így mesélt a klub honlapjának: “5 évet játszottam a La Habana-ban és ez idő alatt kétszer sikerült bajnokságot nyernünk, valamint egy bronzérmet is szerezni, emellett a legjobb feladónak járó díjat is sikerült elhódítanom. A korosztályos válogatottal is remek sikereket értünk el az elmúlt években. Részt vehettem az U19-es és az U21-es világbajnokságon, valamint az U21-es Pánamerikai Játékokon is, amelyet aranyéremmel zártunk, s itt a torna legjobb feladó játékosának is megválasztottak.”

A fiatal feladó eddig csak szülővárosa csapatában játszott, így mindenképpen új élmény lesz számára egy másik országban, egy másik kontinensen játszani. A döntését így indokolta: “Azért döntöttem úgy, hogy Magyarországra megyek játszani, mert szeretném kipróbálni magamat Európában, valamint, hogy kamatoztatni tudjam az elmúlt évek tapasztalatait.”

Új csapatával szeretne minél sikeresebb lenni, céljairól így nyilatkozott: “Véleményem szerint, nagyon szép eredményt ért el a tavalyi szezonban a MAFC, a 3. hellyel, de szeretném, hogy a következő szezonban előrébb végezzünk a bajnokságban. Rengeteget szeretnék még fejlődni feladóként és úgy érzem itt adottak lesznek hozzá a feltételek. Remek edző dolgozik a csapattal, igyekszem majd minden tanácsát megfogadni. Hosszútávon az a célom, hogy a nemzetközi röplabda elitben is megmutassam magam és ezért mindent meg fogok tenni. Nagyon várom a közös munkát az új csapattal és biztos vagyok benne, hogy egy hatalmas élmény lesz számomra.”

Forrás és fotó: mafcvolley.com