Tatjana Matics újabb egy évig Kaposváron

Szpin Renáta, Szedmák Réka, Kump Aliz és Tóth Jázmin után újabb játékos szerződés-hosszabbítását jelentette be az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapata. A Challenge Kupa és a Magyar Kupa idei bronzérmes együttesében folytatja pályafutását Tatjana Matics. A 32 esztendős nyitásfogadó-ütő alázatos, csupaszív játékkal segítette klubját a célok elérésében, és ígérete szerint nem lesz ez másként a következő évadban sem.

 

Tatjana Matics több száz szerb élvonalbeli mérkőzéssel a háta mögött, 2015 nyarán érkezett hazánkba, és előbb két éven át játszott Békéscsabán, majd két szezont húzott le Nyíregyházán. A csabaiakkal mindent megnyert, amit csak itthon lehetett: a bajnokságban és a Magyar Kupában is két-két elsőséggel gazdagodott, emellett egy Közép-európai Liga elsőséget is begyűjtött. A nyíregyháziakkal két alkalommal hódította el a Magyar Kupa-trófeát, és 2018-ban, illetve 2019-ben is bejutott a bajnokság döntőjébe, ahol végül ezüstéremmel zárt.

A tapasztalt röplabdázó ezek után, pályafutásának újabb állomásaként Kaposvárt választotta, ahol klubtörténeti sikereket ért el. Részese volt a Diamant első nemzetközi mérkőzéseinek, a 2020/2021-es évadban pedig sokat tett azért a pályán, hogy az együttes a Challenge Kupában és a Magyar Kupában is a dobogón zárjon, az Extraligában pedig a negyedik helyet szerezze meg.

Matics védekezésben és támadásban is a csapat egyik erőssége volt, a legnehezebb helyzetekben is számíthattak rá a társak. Talán a legemlékezetesebb alakítását a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján nyújtotta, amikor az aranyszettben a legfontosabb pillanatokban szerzett pontokat, a négy közé juttatva az együttest. A tapasztalt röplabdázóra a fiatalok is felnéznek, és arra a tűzre és az energiára, ami jellemzi őt és a játékát, a következő szezonban is nagy szüksége lesz a Diamantnak az egyre erősödő magyar mezőnyben és a nemzetközi porondon.