Egy győzelemre az első bajnoki címétől a Pénzügyőr

A férfi Extraliga döntőjének a második, kaposvári mérkőzését is 3:0-ra nyerte az LV Sport Pénzügyőr, így akár szombaton délután (15:45 M4 Sport+) megszerezheti a klub történetének első bajnoki címét. A Finónak innen már hatalmas bravúrra lenne szüksége a fordításhoz. Igaz, ez a legutóbbi, 2017-es bajnoki címe során – amelyet éppen a PSE ellen nyert – sikerült, ám akkor csak egyszer kellett ehhez idegenben győzniük, most viszont kétszer is nyerniük kellene a Kőér utcában.

 

Férfi Extraliga döntő, 2. mérkőzés:
Fino Kaposvár – LV Sport Pénzügyőr 0:3 (–20, –15, –25)
Kaposvár. V: Szabó P., Horváth M.
FINO: Bögöly 5, Makarov 3, Melnyikov 13, Horváth K. 10, Veleckij 3, Keen. Csere: Bozóki Bence (liberó), Iván G., Ouyachi 4, Kiss M. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
PSE: Rása 8, Magyar B. 2, Reffatti 14, Pedro 10, Kovács Z. 14, Kiss D. 5. Csere: Feliciano (liberó). Vezetőedző: Jókay Zoltán.

 

Játékban a vendégek kezdték jobban a mérkőzést, ám sok nyitást is rontottak, így gyakorlatilag versenyben tartották a kaposváriakat. Nem így Rása Alex, aki 7:7 után állt a nyitóhelyre és a fővárosiak meg sem álltak 7:12-ig. Ezt követően Kovács Zoltán pontjaival tartották a 3–5 pontos különbséget, s végül öt szettlabdájuk is volt, amelyből a másodikat éppen Kovács bombázta be kíméletlenül (20:25).

A második játszmában ott folytatta a Pénzügyőr, ahol az elsőt abbahagyta. gyorsan megléptek két-három ponttal, a szett közepén pedig újra meglódultak és 18:8-nál már tíz pont volt a különbség, ami egészen a végéig maradt is (15:25).

Bár a harmadik felvonás elején 2:1-re még a hazaiak vezettek, de aztán megint jöttek a bombaerős nyitások – ezúttal Reffattitól –, és megint gyorsan három pont lett a különbség. Ezúttal azonban gyorsan egyenlített a Fino, és bár ezt követően is egy-két ponttal a vendégek vezettek, ezúttal szoros maradt a játszma állása. Egyenlíteni azonban nem tudtak a hazaiak, és 21:19 után aztán Kiss Dániel pontjával már háromra nőtt a PSE előnye, és ennyi meccslabdájuk is lett, ám kettőt hárítottak a kaposváriak. Jött is Jókay Zoltán időkérése, de ez sem volt elég, mert Reffattit leblokkolták. 25:24 után is egyenlítettek a hazaiak, de aztán Rása és Pedro bombájára már nem volt ellenszerük (27:25).

Edzői értékelés
Ruben Wolochin:
– Gratulálok a Pénzügyőrnek. Nem tudtuk a saját játékunkat játszani a harmadik szettig, és ez görcsössé tette a csapatot. Szombaton javítani szeretnénk.
Jókay Zoltán: – Kettő. Elégedett vagyok, hiszen győztünk. A célunk az volt, hogy az első mérkőzés után a másodikat is megnyerjük. Akik látták az első összecsapást, azok érzékelhettek hasonlóságot az első mérkőzéssel.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Pénzügyőr javára.

 

HETI PROGRAM:
Április 9., péntek
16:00 Szent Benedek RA – UTE (női Extraliga 5. helyért, 2. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:00 Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME (férfi Extraliga 3. helyért, 2. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:30 Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga 3. helyért, 2. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
19:00 Diósgyőri VTK – MTK Budapest (női Extraliga 7. helyért, 2. mérkőzés)

Április 10., szombat
13:00 PTE-PEAC – Jászberény (női NB I alsóház)
15:45 LV Sport Pénzügyőr – Fino Kaposvár (férfi Extraliga döntő, 3. mérkőzés); Tv: M4 Sport+
15:45 Swietelsky-BRSE – Fatum Nyíregyháza (női Extraliga döntő, 2. mérkőzés)
18:00 MEAFC-Miskolc – Sümegi RE (férfi NB I alsóház)
19:00 Budaörsi DSE – DSZC Eötvös DSE Derecske (női NB I alsóház)

Április 11., vasárnap
16:00 Dág KSE – Kistext (férfi Extraliga kvalifikáció)
16:00 Vidux-Szegedi RSE – Szolnoki RK (férfi NB I alsóház)
18:00 MÁV Előre Bericap – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga kvalifikáció)
19:00 Kecskeméti RC – DEAC (férfi Extraliga kvalifikáció)