Férfi válogatott: rájuk számít Koch Róbert a selejtezőkön és az EL-ben

Kihirdette a májusi Európa-bajnoki selejtezőkre és az Európa Ligára készülő keretét Koch Róbert, a férfi röplabdaválogatott szövetségi kapitánya. Válogatottunk Fehéroroszországgal, Norvégiával és Portugáliával szerepel egy csoportban az Eb-selejtezőkön és Ausztriával, Horvátországgal, illetve Luxemburggal az Ezüst EL-ben. A selejtezőkről a csoportgyőztes mellett a hét csoport öt legjobb másodikja jut ki a 2021-es kontinensviadalra.

 

A férfiak szövetségi kapitánya 16 játékosnak küldött meghívót, akik közül hatan érkeznek majd külföldről, négyen a Kaposvárt képviselik és egy-egy játékost ad a kupagyőztes Pénzügyőr, a Kecskemét, a MAFC, a Kistext és a Dág, míg Gergye Rolandnak jelenleg nincs klubja.

A magyar férfi röplabdaválogatott kerete:
Feladók:
Keen Cameron Illés (FINO Kaposvár), Magyar Bálint (LV Sport Pénzügyőr SE)
Ütők: Baróti Árpád (Saems Tourcoing – francia), Blázsovics Péter (VCA Amstetten – osztrák), Dávid Csanád (SCM Zalau – román), Gergye Roland (klub nélkül), Horváth Kristóf (FINO Kaposvár), Pádár Krisztián (Toray Arrows – japán), Pesti Marcell (OK Hoce – szlovén)
Liberók: Bene Róbert (MAFC BME), Bozóki Bence (FINO Kaposvár), Kiss Máté (FINO Kaposvár)
Centerek: Flachner Dániel (Dág KSE), Gacs Dániel (Kistext), Nagy József (Kecskeméti RC), Szabó Alpár (TV Bühl Volleyball – német)

Az Ausztriában edzősködő szövetségi kapitány további hét fiatal játékost nevezett meg tartalékként: Szabó Márton (LV Sport Pénzügyőr SE) és Tomanóczy Bálint (Dunaújvárosi KSE) center, Mikuláss Koch Marcell (UVC Graz) feladó, Stréli Bence (Kecskemét) liberó, Bögöly Gábor (FINO Kaposvár), Gebhardt Norbert (Kecskeméti RC) és Kalmár Ákos (FINO Kaposvár) pedig ütő poszton lesz bevethető.

Koch Róbert stábjában a kecskemétiek vezetőedzője, Dávid Zoltán és a kazincbarcikaiaké, Toronyai Miklós lesz a másodedző, míg az erőnléti edző Fehér Iván, a statisztikus Szerencsés Ádám, a csapatorvos Dr. Szabó Gábor, a sportegészségügyi szakreferens Vígvári Benedek lesz, míg a csapatvezető a BRSE elnöke, Baran Ádám, a technikai vezető pedig Groszmann Ádám lesz.

A válogatott felkészülése április 18-tól Budapesten a Szilágyi utcában és a Ludovika Arénában zajlik majd, ahol május 7. és 9. között az első selejtezőtornát is rendezik, és innen utaznak majd a május 14-16 között Portóban esedékes második tornára.

Ezt követően Szombathelyen folytatódik a felkészülés, innen utaznak majd az osztrák (május 21-23.) és a luxemburgi (május 28-30.) Európa Liga fordulóra. Amennyiben sikerül kiharcolni a négyes döntőbe kerülést, úgy június 5-6-án Szkopjéban lesz jelenése válogatottunknak, míg sikeres Eb-kvalifikáció esetén júliusban folytatódik a felkészülés a kontinensbajnokságra.

A női válogatott kerete és programja ITT olvasható.