Ezüst jutott Bleicher Rékáéknak a Challenge Kupában

A válogatott Bleicher Réka csapata, a román CSM Alba Blaj ezüstérmes lett a női röplabda Challenge-kupában.

 

A balázsfalviak egy hete Marosvásárhelyen és szerdán Isztambulban is 3:0-ra kaptak ki a török Sistem9 Yesilyurt Isztanbul együttesétől.

A finálé első meccsét a kétszeres Eb-résztvevő feladó Bleicher Réka a cseresorból nézte végig, a visszavágón pedig a második szettben állt be csereként, a harmadikban viszont a kezdőcsapat játékosa volt. Ebben a játszmában pedig egy sikeres, pontot érő támadása is volt.

Ugyanebben a sorozatban az 1. MCM-Diamant Kaposvár az elődöntőig jutott, ahol éppen a románokkal szemben maradt alul kettős vereséggel.

 

A férfiak fináléjában az olasz Allianz Powervolley Milano kétszer is 3:2-re győzött a török Ziraat Bankasi SK Ankara ellen.

A női CEV Kupában a Békéscsabát a nyolcaddöntőben búcsúztató olasz Sauella Monza diadalmaskodott, a fináléban kétszer is 3:0-ra győzve a török Galatasaray Isztambul ellen, míg a férfiaknál orosz házidöntőt rendeznek. Itt az első mérkőzésen a Dinamo Moszkva 3:2-re győzött hazai pályáz a Zenit Szentpétervár ellen, a visszavágóra csütörtökön kerül sor.