A Vegyészé lett a bronzérem a kupában

A Vegyész RC Kazincbarcika szerezte meg a K&H Férfi Magyar Kupa bronzérmét, miután a Ludovika Arénában 3:0-ra legyőzte a tavalyi döntős Kecskemétet.

 

Férfi Magyar Kupa bronzmérkőzés:
Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (–22, –23, –14)
Ludovika Aréna. V: Tillmann, Jámbor.
KECSKEMÉT: Kaszap 2, Krupánszki 7, Rabeka 1, Argilagos 25, Gebhardt N. 9, Nagy J. 4. Csere: Stréli (liberó), Szabó B. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
VRCK:
Páez 4, Ciupa 14, Juhász 10, Árva 11, Mineiro 10, Mihalj 7.Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Bibók 1, Budai 1, Péter. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán:
– Ma is bebizonyosodott az, ami az elmúlt nyolc hónapban, hogy sem négy pontos vezetésről, sem pedig négypontos hátrányból nem tudunk mérkőzést nyerni. Ameddig ilyen kemény lesz a buksijuk, addig mindig ez a vége, pedig tudom, hogy ennél sokkal többre képesek.
Toronyai Miklós: – Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük a bronzcsatát, gratulálok a fiúknak is. Nyilván tudtuk, hogy nem lesz egyszerű ez a mérkőzés, hiszen a Kecskemét is nagyon akarta ezt a győzelmet, mivel ez volt az egyetlen lehetőségük arra, hogy idén érmet szerezzenek.

A 2018-as és a 2019-es kupagyőztes bronzmeccsén az elejétől kezdve a barcikaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, a kecskemétiek egyetlen pont erejéig sem vezettek, sőt, a Vegyész már 17:11-re is vezetett. A KRC játéka gyakorlatilag kubai légiósukra, Argilagosra épült, aki termelte is szépen a pontokat, a szett során 12-t, ám a többiek összesen mindössze ötször voltak eredményesek, míg a túloldalon mindenki kivette a részét a pontgyártásból. A kecskemétiek kicsit későn indították a hajrát, s bár 22:21-nél csak egy pont volt a különbség, ezzel el is lőtték a puskaporukat, s a végén Ciupa három pontot is szerzett, amivel a játszma végére is pontot tett (22:25).

A kecskemétiek először a második játszmában, 5:4-re vezettek, igaz, utána viszont sikerült meglépniük 9:5-re. A szett közepére, 16:16-nál azonban ledolgozta hátrányát a Vegyész, majd Árva ejtésével 19:17-nél már két ponttal is vezettek, de nem sokkal később volt már három pont is a különbség, de 22:22-nél megint minden kezdődhetett elölről, s a végjáték ezúttal is a kazincbarcikaiaké lett (23:25).

A harmadik felvonás elején összekapták magukat a kecskemétiek, s el is húztak gyorsan négy ponttal, 7:3 után azonban gyakorlatilag már csak egy csapat volt a pályán. A Vegyész 7:7-nél egyenlített, s gyakorlatilag 18:3-as sorozattal több, mint tízpontos előnyt szerzett, amelyet tartani is tudott. A végén gyakorlatilag gálázott a VRCK, amely teljesen megérdemelten szerezte meg a bronzérmet (14:25).

A találkozó után adták át a kecskemétiek liberójának, Stréli Bencének az év strandröplabdázója díjat, amelyet párostársa, Hajós Artúr nevében is átvett, míg az év legjobb utánpótlás strandröplabdázója díjat a finalista Pénzügyőr játékosa, Szabó Vilmos, illetve Mikuláss Koch Marcell vehette át.