Női NB I: Derecskén kapott ki a TFSE, visszavágott a Budaörsnek a Gödöllő

Két mérkőzést játszottak le szombaton a női NB I-ben. Az Eötvös DSE hazai pályán 3:1-re legyőzte a TFSE-t, aminek köszönhetően a MÁV Előre megnyerte az alapszakaszt, s mivel a Gödöllő öt játszmás meccsen visszavágott a Budaörsnek a két hete elszenvedett vereségért, ők is megelőzték a fővárosiakat. Hogy ez így is marad-e, az a vasárnapi MÁV Előre–TFSE rangadón múlik.

 

Női NB I:
DSZC-Eötvös DSE Derecske – TFSE 3:1 (22, 16, –13, 14)
Derecske. V: Kulcsár, Villás.
EÖTVÖS: Young 9, Tóth K. 10, Vaida 29, Fehér A. 11, Takács D. O. 1, Béni 3. Csere: Fehérvári (liberó), Máté 6, Oczella, Pálfi, Korompay. Vezetőedző: Szombathy András.
TFSE: Kökény N. 1, Radomszki 12, Budaházy 7, Spaethling 10, Benedek 1, Nagy V. 8. Csere: Boller (liberó), Halla G. 6, Villányi 4. Vezetőedző: Csépke Gábor.
Edzői értékelés
Szombathy András: – Az első két játszmában koncentrált játékkal előnyt szereztünk. A harmadik szettben nem sikerültek a megoldásaink, a negyedikben viszont szinte minden összejött. Így elmondhatjuk, hogy egy olyan csapatot sikerült legyőzni, amely Extraliga osztályozón érdekelt. Gratulálok a csapatomnak!
Csépke Gábor: – Gratulálok a házigazdának! Sajnos nem állt össze a játékunk a meccs elején, se támadásban se fogadásban. A harmadik szettre minden elemben feljavultunk a tudásunknak megfelelően. De ezt sajnos a negyedik szettre nem sikerült átmenteni. Holnap folytatás a MÁV Előre vendégeként.

Gödöllői RC – Budaörsi DSE 3:2 (23, 12, –17, –17, 9)
Megyeri út. V: Szarka, Sík.
GÖDÖLLŐ: Kökény P. 17, Ince 3, Misonova 10, Ratkai 13, Kovács E. 11, Tóth-Bagi 4. Cserék: Maurer, Ferentzi (liberók), Bajnóczi 4, Sorompó 1, Hajós 1, Saáry 1. Vezetőedző: Szalay Attila.
BDSE: Horváth P. 7, Orosz 7, Martinez 3, Sziládi 23, Szabó L. 12, Pisák F. 3. Csere: Berkó V., Futsek, Berkó V. (liberók), Vincze 4, Herendy 3, Merza 2. Vezetőedző: Fésüs Irén.
Edzői értékelés
Szalay Attila:
Egy elég küzdelmes győzelemmel sikerült lezárnunk az alapszakaszt. Várjuk a folytatást. Sok sikert kívánunk a Budaörsnek a rájátszásban!

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
Március 7., vasárnap
16:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskemét (férfi Magyar Kupa bronzmérkőzés; Ludovika Aréna); Tv: m4sport.hu
16:00 1. MCM Diamant Kaposvár – MTK Budapest (női Extraliga negyeddöntő, 3. mérkőzés); Tv: kapos.hu
17:00 MÁV Előre Bericap – TFSE (női NB I)
19:00 LV Sport Pénzügyőr SE – Fino Kaposvár (férfi Magyar Kupa döntő; Ludovika Aréna); Tv: M4 Sport