A Vasas és a Békéscsaba is bejutott az elődöntőbe

Két negyeddöntőt játszottak le hétfőn a női Extraligában. A Vasas az UTE-t, a Békéscsaba pedig a Szent Benedeket győzte le 3:1-re, s így mindkét csapat 3-0-s összesítéssel nyerte meg a párharcot.

 

Női Extraliga negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Vasas Óbuda – UTE 3:1 (16, 20, –16, 17)
Folyondár utca. V: Jámbor, Adler.
VASAS: Takács D. 10, Giota 16, Gamma 23, Török K. 6, Strunjak 9, Caliskan 4. Csere: Juhár (liberó), Kiss G., Fábián, Zernovic 1. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
UTE: Bagyinka 2, Racskovszka 20, Bezsandolszka 10, Petőváry 8, Kojdová 9, Carabali 10. Csere: Karabaseva (liberó), Boros, Németh H. Vezetőedző: Horváth András.
Edzői értékelés
Jakub Gluszak:
– Az volt a cél, hogy az első ponttól kezdve domináljunk, és sikerült is nagy nyomást helyezni az Újpestre, amely nem tudott olyan hatékonyan támadni, mint korábban. Jól blokkoltunk, jól védekeztünk, abból jók voltak a visszatámadásaink, a harmadik szettet leszámítva kontrolláltuk a mérkőzést. A Nyíregyháza ellen más típusú mérkőzésekre számítok, erős csapat lesz az ellenfelünk az elődöntőben, de igyekszünk a lehető legjobban felkészíteni a lányokat arra a feladatra is. Egy biztos, a végsőkig harcolni fogunk!
Horváth András: – Sajnos a mérkőzést nem sikerült a saját javunkra fordítanunk és visszajönnünk ebbe a párharcba. Nagyon sok erőt és energiát vesztettünk az előző két mérkőzésen, ami most nagyon hiányzott. Ettől függetlenül egy fontos periódus következik az életünkben. Két hetünk lesz arra, hogy a Magyar Kupa négyes döntőre felkészüljünk, ahol természetesen az elmúlt 3 mérkőzés tanulságait is fel kell tudnunk használni!
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Vasas javára.

 

Swietelsky-BRSE – Szent Benedek RA 3:1 (15, –25, 18, 11)
Békéscsaba. V: Szarka, Soltész.
BRSE: Kosekova 3, Konstantinou 13, Vander Weide 26, Drpa 21, Szűcs 7, Szatmári 7. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic, Zhidkova 2. Vezetőedző: Tóth Gábor.
SZBRA: Herbin-Baker 3, White 17, N. Skoric 6, Szerényi 4, Vacsi, M. Skoric 9. Csere: Fáth (liberó), Araczki 2, Vukoja, Dimitric, Sevarika 4. Vezetőedző: Kormos Mihály.
Edzői értékelés
Tóth Gábor:
– A viszonylag sima első szett után megnyugodtunk és a második játszma végéig sorozatosan rossz döntéseket hoztunk, ami a játszma elvesztéséhez vezetett. Mindez rányomta a bélyegét a harmadik etapra is, ahol gyorsan rendeznünk kellett a sorainkat. Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy bejutottunk az elődöntőbe és magunk mögött hagytuk az apró sérülésekkel teli időszakot. A két fiatal centeremnek gratulálok, hiszen téthelyzetben bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Sok sikert kívánok a füredieknek a folytatásban.
Kormos Mihály: – Nagyon gyengén kezdtük a meccs elejét, de szépen visszajöttünk a szettben. Ezt tovább tudtuk vinni a második szettre, ahol nagyon büszke voltam a lányokra, mert szépen harcoltak és küzdöttek és egy nagyon jó játékot tettünk oda. Egyik oldalról sajnos még itt tartunk, másik oldalról viszont egyáltalán nem sajnos, mivel a bajnoki cím egyik esélyese ellen tudtunk két szettet nyerni. Ezzel a céljainkat nagyjából el is értük. Még vannak hiányosságaink kondícióban, hogy a hosszabb meccseket végig tudjuk koncentrálni és meg tudjuk nyerni a későbbiekben.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Békéscsaba javára.

HETI PROGRAM:
Március 2., kedd
15:30 Budaörsi DSE – Jászberény VT (női NB I)

Március 3., szerda
16:30 1. MCM-Diamant Kaposvár – CSM Volei Alba Blaj (női Challenge Kupa elődöntő, visszavágó); Tv: DIGI Sport2
19:00 Kecskeméti RC – Fino Kaposvár (férfi Magyar Kupa elődöntő, visszavágó); Tv: hunvolley.tv

Március 5., péntek
19:30 MEAFC-Miskolc – Dág KSE (férfi NB I)

Március 6., szombat
15:00 DSZC-Eötvös DSE Derecske – TFSE (női NB I)
17:00 Gödöllői RC – Budaörsi DSE (női NB I)
19:00 MÁV Előre Bericap – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)

Március 7., vasárnap
16:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskemét (férfi Magyar Kupa bronzmérkőzés; Ludovika Aréna); Tv: m4sport.hu
16:00 1. MCM Diamant Kaposvár – MTK Budapest (női Extraliga negyeddöntő, 3. mérkőzés); Tv: kapos.hu
17:00 MÁV Előre Bericap – TFSE (női NB I)
19:00 LV Sport Pénzügyőr SE – Fino Kaposvár (férfi Magyar Kupa döntő; Ludovika Aréna); Tv: M4 Sport