Elődöntős a Fatum, az elején meglepte az MTK a Kaposvárt

Két mérkőzést játszottak le vasárnap a női Extraligában. A Fatum Nyíregyháza harmadszor is legyőzte a DVTK-t, így elsőként ők jutottak be az elődöntőbe. Az MTK az első játszmában alaposan meglepte a Kaposvárt, azonban ezt követően a somogyiak megrázták magukat és megfordították a találkozót.

 

Női Extraliga negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Fatum Nyíregyháza – Diósgyőri VTK 3:0 (19, 13, 18)
Nyíregyháza. V: Sík, Ujházi.
FATUM: Radosová 9, Lászlop 2, Lacombe 5, Vaszileva 13, Pintér 6, Najdics 4. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Varga E. 12, Klaric 5, Francesco 1, Fuchs 1. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
DVTK: Kontura 1, Kundrák 2, Kiss E. 7, Beddingfield 7, Horton 5, Szajkó 6. Csere: Dömsödi (liberó), Egri, Mészáros Zs. 1, Sitku 1, Tóth R. Vezetőedző: Toma Sándor.
Edzői értékelés
Németh Szabolcs:
– Dicséret illeti csapatom minden tagját! Nagyon boldog vagyok, hiszen a szezon elején kitűzött céljaink között a bajnoki döntőhöz most egy lépéssel közelebb kerültünk. Büszke vagyok arra, hogy csapatom elsőként jutott be az Extraliga elődöntőjébe. A mai mérkőzésen néhány játékosom kapcsán érezhető volt, hogy a párharc végére elfogyott koncentráció és ennek köszönhetően olykor hiba csúszott játékunkba. Ennek ellenére nem vagyok elégedetlen. Megyünk tovább és előre tekintünk. Az igazi küzdelem most kezdődik, hiszen az elődöntőben még nehezebb mérkőzések várnak ránk. Kíváncsian várjuk, hogy ki lesz ellenfelünk, de az biztos, hogy komoly küzdelem zajlik a két fővárosi csapat (Vasas és UTE) között. Hétfőtől elkezdjük a Magyar Kupa négyesdöntőre a felkészülést.
Toma Sándor: – Gratulálok a Nyíregyházának a továbbjutáshoz és sok sikert kívánok nekik a folytatásban. Annak örülök, hogy a három mérkőzésből most játszottunk a legfelszabadultabban. Próbáltam mindenkinek játéklehetőséget adni, éltek is vele a játékosok. Úgy gondolom, mindent kihoztunk magunkból.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Nyíregyháza javára.

 

Negyeddöntő, 2. mérkőzés:
MTK – 1. MCM-Diamant Kaposvár 1:3 (13, –16, –20, –15)
Budaörs. V: Árpás, Soltész.
MTK: Szerencsés-Miklai 13, Papp 10, Vezsenyi 18, Godó 6, Kilyénfalvi 11, Durst 3. Csere: Szalai (liberó), Lesi 1, Berkó L. Vezetőedző: Leiszt Máté.
DIAMANT: Kharchenko 17, Király-Tálas 4, Kliszura 16, Bodovics 2, Helics 20, Szűcs K. Csere: Szpin (liberó), Matics 6, Kump. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
Edzői értékelés
Leiszt Máté:
– Ég és föld a különbség a mai és mondjuk a legutóbbi, UTE elleni vereség között, nagyon rendben volt a lányok hozzáállása. Végig küzdöttünk, volt tartása a csapatnak. Az első szettben álomjátékot produkáltunk, ezt a formát kell a jövőben állandósítanunk.
Szasa Nedeljkovics: – Első játszmában nem találtuk igazán a játékunkat, szerencsére teljesen másképp nézett ki a 2 szett. Feljavult a játékunk, valamint több energiát adtunk ki magunkból. Folyamatosan tudtuk növelni a teljesítményünket a mérkőzés végéig. Megérdemelten győztünk.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Kaposvár javára.