Nagy lépést tett az elődöntő felé a Vegyész

Vasárnap késő délután a Vegyész RC Kazincbarcika a Dunaújvárosi KSE csapatát fogadta a férfi röplabda Extraligában, és nyert magabiztosan, három játszmában. Sikerül egyben azt is jelentette, hogy a dunaújvárosiak már nem juthatnak be az elődöntőbe a rájátszásban, a másik rivális Kecskemétnek pedig mindkét hátralévő mérkőzését – az egyik ebből éppen Kazincbarcikán lesz – meg kellene nyernie ahhoz, hogy kiszorítsák a Vegyészt a legjobb négy közül.

 

Férfi Extraliga:
Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaújvárosi KSE 3:0 (18, 18, 18)
Kazincbarcika. V: Adler, Tillmann.
Vegyész: Páez 1, Ciupa 7, Juhász 10, Árva 5, Mineiro 14, Mihalj 9. Csere: Dudás (liberó), Bibók 8, Budai 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
DKSE: Ambrus 3, Duman, Mészáros D. 3, Tomanóczy B. 6, Boa 10, Garrett 6. Csere: Gebhardt Á. Sümegi (liberó), Kecskeméti 1, Balázs 6, Hatvany, Majoros 2, Laczi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Gyorsan négypontos előnyt szereztek Lukasz Ciupáék, majd feljött kettőre a DKSE, de ennél közelebb nem tudott kerülni ellenfeléhez. A Vegyész kézben tartotta az első játszmát, és végül magabiztosan be is húzta azt (25:18).
Az elveszített első játszma ellenére harcosak maradtak a vendégek, de a szett közepénél többet hibáztak a kelleténél, a Kazincbarcika pedig ezt kihasználta, és – jó mezőnyekkel megspékelve – már nyolccal is vezetett. A végén a Dunaújvárosnak sikerült kozmetikáznia az eredményt, ekkor a hazaiak figyelme egy kicsit lankadt, de a VRCK újabb részsikeréhez nem férhetett kétség (25:18).
Bibók Balázs a második játszma derekán állt be, maradt a harmadikra, és érkezett Budai Balázs is. Az egész szett folyamán akadtak kisebb rövidzárlatok mindkét félnél, hiszen a vendégek még többet cseréltek, de ettől függetlenül a Vegyész győzelme nem forgott veszélyben (25:18).

Edzői értékelés
Toronyai Miklós:
– Úgy mentünk bele ebbe a mérkőzésbe, ahogy az elejétől kellett. Jó nyitásokkal sikerült őket nyomás alatt tartani, és ezt végig fenntartani.
Tomanóczy Tibor: – Tizennyolc pontot a fiatalabb játékosokkal is el tudtunk érni. Mélységesen csalódott vagyok egy-két játékos hozzáállásával. Készülünk az alsóházi küzdelmekre, fő célunk, hogy bennmaradjunk az Extraligában.

(vrck.hu)