Három játszmában, de nem simán nyert a BRSE

Pénteken játszották le a Swietelsky-Békéscsaba és a Szent Benedek RA negyeddöntőjének első mérkőzését az Extraligában. A csabaiak a papírformának megfelelően három játszmában nyertek, de a vendégcsapat így is alaposan megizzasztotta a hazaiakat.

 

Női Extraliga negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Swietelsky-BRSE – Szent Benedek RA 3:0 (19, 20, 22)
Békéscsaba. V: Csizmarik, Jámbor.
BRSE: Vander Weide 9, Pekárik 9, Drpa 16, Glemboczki 9, Szatmári 1, Koseková 4. Csere: Molcsányi (liberó), Szűcs G. 3, Konsztantinu. Vezetőedző: Tóth Gábor.
SZBRA: Herbin-Baker 4, Valdez 11, Szerényi 3, White 19, N. Szkorics 2, Vacsi 6. Csere: Fáth (liberó), Araczki 1, M. Szkorics, Dimitrics. Vezetőedző: Kormos Mihály.

Kiegyenlített küzdelmet hozott a találkozó eleje, szívósan tapadt a vendégcsapat, elsősorban White volt elemében. Aztán ritmust váltott a BRSE, így 14:8-nál időkérésre kényszerült a Füred. A folytatásban sem alakult ki markáns különbség, sok volt a ki nem kényszerített hiba, azonban, ha nem is zökkenőmentesen, de Glemboczki pontjával lezárult az első etap (25:19).
A második szett hasonló koreográfia szerint alakult, a jól és lelkesen játszó vendégek nagyszerűen használták ki a csabai hibákat. A játékrész közepén még a Balatonfüred vezetett, így Tóth Gábor magához rendelte övéit. Hatásos volt a „fejmosás”, hiszen előbb egalizáltak, majd megfordították az állást (25:20).
A harmadik játékrészben is adós maradt a jó teljesítménnyel a Békéscsaba, nyoma sem volt az előző hetek jó játékának. A döcögő gépezet ellenére tartották az előnyt és végül megnyerték az összecsapást (25:22).

Edzői értékelés
Tóth Gábor: – Nehéz mérkőzés volt. Egy váratlan sérülés hátráltatta a dolgunkat, azonban mindez semmit nem von le a Balatonfüred érdemeiből. Teljesen más röplabdát játszottak, mint két héttel ezelőtt. Feljavult a nyitás-fogadásuk, ezáltal a támadásaik is sokkal színesebbé váltak. Nem lesz könnyű dolgunk a jövő héten.
Kormos Mihály: – Nagyon büszke vagyok a lányokra. Úgy gondolom, hogy szakaszonként szépen játszottunk, szépen betartottuk azt a taktikát, amit ilyen rövid idő alatt ki tudtunk dolgozni. Egy pár alapvető dolgot kértem tőlük, látszott rajtuk a törekvés. Azt is tudjuk, hogy Grudina nem játszott és így azért kicsit sebezhetőbb volt azon a helyen a BRSE a mai nap folyamán. Jó teljesítményt nyújtottak a lányok, amire hosszabb távon lehet építeni. Természetesen készülünk a további mérkőzésekre és a bajnokság hátralevő részére.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0 a Békéscsaba javára.

 

HETI PROGRAM:
Február 20., szombat
15:00 PTE-PEAC – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)
16:00 MÁV Előre Bericap – Dág KSE (férfi NB I)
17:00 Gödöllői RC – Jászberény VT (női NB I)

Február 21., vasárnap
14:00 Sümegi RE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
17:30 Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga); Tv: hunvolley.tv
18:00 Fatum Nyíregyháza – Diósgyőri VTK (női Extraliga negyeddöntő, 1. mérkőzés)
18:00 UTE – MTK Budapest (női Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó); Tv: hunvolley.tv

Február 22., hétfő
18:00 Fino Kaposvár – Kecskeméti RC (férfi Magyar Kupa elődöntő, 1. mérkőzés)