Extraliga-hírmorzsák 6. rész

Extraliga-hírmorzsák 6.

Kialakult a rájátszás menete a nőknél, míg a férfiaknál továbbra is két hely kiadó. Heti összefoglalónk.

Férfi Extraliga:

Továbbra is veretlen a bajnokságban az LV Sport Pénzügyőr csapata: a MAFC elleni rangadón szettet sem engedtek ellenfelüknek, magabiztos játékkal nyertek 3:0-ra, még felforgatott csapattal is. Az alapszakaszt a Kaposvár otthonában zárja a PSE, míg a héten a Vegyész ellen szeretnék kiharcolni a döntőbe jutást a Magyar Kupában: hazai pályán aranyjátszmára lesz szüksége a fővárosi együttesnek.

A hétközi Magyar Kupa meccsen győzött ugyan 3:2-re MAFC-BME a Kecskemét ellen, ám az 1:3-as hazai vereség miatt ez nem volt elég a továbbjutáshoz. A műegyetemiek szintén a Kaposvár ellen zárják az alapszakaszt.

Megszakadt a  FINO Kaposvár győzelmi szériája, a Vegyész állította meg a somogyiakat. Következő három mérkőzését hazai pályán játssza a FINO, és a a hazai pálya előnyét és a MAFC hétvégi vereségét kihasználva szeretnének odaérni a második pozícióba.

Hétvégi győzelmének köszönhetően jelenleg a Vegyész RC Kazincbarcika áll a tabella negyedik helyén, és két hazai mérkőzése maradt a Dunaújváros és a Kecskemét ellen. Ezelőtt azonban még a Pénzügyőr elleni Magyar Kupa elődöntő vár a Vegyészre szerdán.

Meglepő vereséget szenvedett a DKSE: a dunaújvárosiak a DEAC-tól kaptak ki négy játszmában és ezzel alaposan megnehezítették a helyzetüket. Három mérkőzésük azonban még van, ahol lehet javítani.

A Kecskemét RC ezúttal nem játszott bajnoki mérkőzést, viszont a Magyar Kupa negyeddöntőjében kiharcolta a MAFC ellen a továbbjutást, így készülhet a Kaposvár elleni elődöntőre, melynek első mérkőzését egy hét múlva rendezik. 

Nagyszerű győzelmet aratott a  DEAC a Dunaújváros otthonában. A debreceniek óriási lelkesedéssel játszottak, nem ismertek elvesztett labdát: nagyszerű védekezésük mellett, pontosak voltak támadásban is. Fodor Antal tanítványai a Kecsekemét elleni meccsen szeretnék megismételni ezt a bravúrt.

Női Extraliga:

Az alapszakasz-győztes FATUM-Nyíregyháza a DVTK csapatát választották negyeddöntős ellenfelüknek a február 10-i sorsoláson. A három győzelemig tartó párharc első mérkőzése február 21-én lesz. A nyíregyházi lányok megtették az első lépést a négy közé a Magyar Kupában, Balatonfüreden győzték le 3:0-ra az SZBRA együttesét. A párharc visszavágóját csütörtökön rendezik.

Lejátszotta utolsó bajnokiját Swietelsky Békéscsabai Röplabda SE a Kaposvár ellen, melyet magabiztosan nyert a BRSE 3:0 arányban. A békéscsabaiak negyeddöntős ellenfele az SZBRA lesz, a párharc első mérkőzését február 19-én játsszák Békéscsabán.

Bejutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában az 1.MCM-Diamant Kaposvár: a Vasas elleni párharc második felvonásán az angyalföldiek kiharcolták az aranyjátszmát, amiben viszont a kaposváriak voltak a jobbak, így ők folytathatják a BRSE ellen. Az Extraliga negyeddöntőjében az MTK ellen játszanak majd a kaposvári lányok, az első meccset hazai pályán, február 17-én.

Óriásit javult a  Vasas-Óbuda játéka a Kaposvár elleni Magyar Kupa-mérkőzésre: a piros-kékek kiharcolták az aranyszentet, amit végül nem sikerült megnyerniük, így idén lemaradnak a kupa végjátékáról. A bajnokságban az UTE elleni negyeddöntős párharc következik, elsőként a Folyondár utcában, február 18-án.

Nagy lépést tett az UTE a négy közé jutásért a Magyar Kupában. Az MTK elleni párharc első mérkőzésén idegenben győztek 3:1-re a lila-fehérek, akik legközelebb az SZBRA elleni bajnokin lépnek legközelebb pályára. Majd pedig következik a Vasas elleni Extraliga-negyeddöntő.

Nagy csatára késztette a Magyar Kupában az UTE-t az MTK, a győzelemhez azonban ez kevés volt, így hátrányból várhatják a vasárnapi visszavágót. Előtte pedig ismét Kaposvárra látogatnak az Extraliga negyeddöntő párharcának első mérkőzésére.

A Budaörs elleni két 3:0-ás sikerrel bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában a Szent Benedek Röplabda Akadémia, ám ott a FATUM-Nyíregyház várt rájuk, akik 3:0-val abszolválták a balatonfüredi odavágót. Ezt követően az SZBRA cserélt a vezetőedzői poszton, Kormos Mihály ült le a csapat kispadjára, ahol nem lesz könnyű dolga, hiszen a BRSE ellen kellene kiharcolni a négy közé jutást az Extraligában.

A DVTK a FATUM ellen lép pályára az Extraliga negyeddöntőjében, az első mérkőzést vasárnap rendezik.