Győzelemmel zárta az alapszakaszt a BRSE

A Swietelsky Békéscsabai Röplabda SE könnyedén győzött hazai pályán az 1.MCM-Diamant Kaposvár ellen a női Extraliga mai mérkőzésén. A női NB1-ben a Budaörs hazai pályán győzte le óriási küzdelemben a Gödöllőt, míg a TFSE a Jászberény elleni győzelmével tapad a listavezető MÁV Előre Bericap csapatára.

 

Női Extraliga:
Swietelsky-Békéscsabai RSE – 1. MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (16, 23, 20)
Békéscsaba. V: Szabó P., Horváth M.
BRSE: Kosekova 1, Glemboczki 10, Vander Weide 15, Drpa 15, Grudina 5, Pekárik 7. Csere: Molcsányi (liberó) Cicic, Zhidkova 3, Konstantinou 2. Vezetőedző: Tóth Gábor.
DIAMANT: Király-Tálas 3, Matics 7, Kump 3, Helics 8, Szűcs K. 12, Kharchenko 6. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Szedmák 3, Kalmár, Tóth J. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
Edzői értékelés
Tóth Gábor: – Jó ritmusban és minőségben röplabdáztunk az egész mérkőzésen. A második szettben magunkra hoztuk a Kaposvárt, aki nélkülözte az egyik legjobbját, ami azonban nem von le semmit a mi érdemünkből. Tudtuk gyakorolni azokat a taktikai felállásokat, amiket a jövőben szeretnénk alkalmazni, úgyhogy egy nagyon hasznos találkozón vagyunk túl, amelyen ráadásul három pontot szereztünk.
Szasa Nedeljkovics: – Egy egészen más energiával vártuk és játszottuk ezt a meccset, ezt lehetett látni. Megvolt a lehetőség a második játszmában, de sokat hibáztunk, amit a rutinos Békéscsaba kihasznált. A harmadik szettben lehetett látni, hogy energiát veszített játékunk. Mi is egészen más felállásban játszottuk le a harmadik játszmát, de Békéscsaba megérdemelten nyert ma.

 

Női Magyar Kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés:
MTK Budapest – Újpesti TE 1:3 (–15, 21, –18, –20)
Budaörs. V: Ujházi, Kiss Z.
MTK: Császár 6, Kilyénfalvi 9, Durst 6, Szerencsés-Miklai 13, Papp 11, Vezsenyi 19. Csere: Szalai, Sátorhelyi (liberók), Godó, Berkó L., Lesi. Vezetőedző: Leiszt Máté.
UTE: Racskovszka 13, Bezsandolszka 9, Szabó L. 5, Kojdova 24, Carabali 21, Bagyinka 2. Csere: Karabaseva (liberó), Petőváry 3. Vezetőedző: Horváth András.
Edzői értékelés
Leiszt Máté:
– Az volt a baj, hogy hiába kezdtük jól a szetteket, és hiába volt magabiztos előnyünk minden játszma derekán, ezt követően mindig beragadtunk egy-egy állásba. Nem voltak bent a fogadások, vagy épp a támadásokat nem tudtuk megoldani – ettől rendre görcsössé váltunk a végjátékra, és futhattunk az eredmény után. Ezen kell most sokat dolgoznunk, mert ezeket a rövidzárlatokat leszámítva magas színvonalú röplabdát játszottunk.
Horváth András:
– Fontos győzelmen vagyunk túl, ahol egy jól játszó és nagyon motivált MTK ellen sikerült az első Magyar Kupa negyeddöntő mérkőzést megnyerni. A következő egy hétben vár ránk két másik mérkőzés és MK elődöntő visszavágója is. Sok irányba kell fókuszálnunk, amivel nincs semmi probléma készen állunk rá. A CSAPAT nagyon jól vizsgázott küzdeni tudásból és kiemelném azokat a játékosokat is, akik ma nem voltak a pályán mivel gyakorlatilag egy plusz embert adtak a csapathoz a győzelem elérése érdekében.

 

Női NB I:
Budaörsi DSE – Gödöllői RC 3:1 (-22, 25, 28, 19)
Budaörs. V: Kiss Z., Újházi.
BDSE: Horváth P. 16, Pisák F. 1, Orosz , Sziládi 24, Martinez 4, Szabó L. 9. Csere: Berkó V., Futsek (liberók), Vincze 1, Merza, Pisák L., Hernády. Vezetőedző: Fésüs Irén.
GÖDÖLLŐ: Ratkai 13, Buse 10, Tóth-Bagi 10, Kökény P. 7, Bajnóczi, Misonova 9. Cserék: Faragó A., Ferentzi (liberók), Kovács E. 2,  Sorompó, Hajós 1, Saáry. Vezetőedző: Szalay Attila.
Edzői értékelés
Szalay Attila:
– Jól kezdtük a mérkőzést, de a folytatásban, főleg a végjátékokban, nem voltunk elég határozottak. Túl sok volt a ki nem kényszerített hiba és ez megbosszulta magát.

TFSE – Jászberény 3:0 (17, 16, 12)
Gárdony. V: Barabás, Éri
TFSE: Kriegel, Benedek 13, Czakó 6, Spaethling 10, Villányi 11, Budaházy 8. Csere: Boller (liberó), Kökény 6. Vezetőedző: Csépke Gábor.
JÁSZBERÉNY: Csabai 5, Csiki 1, Imre E. 1, Kocsmár 5, Nagy O. 6, Faragó 6. Csere: Lagzik-Kovács, Mizsei (liberók), Juhász, Spéder, Berényi. Vezetőedző: Deme Gábor.
Edzői értékelés
Csépke Gábor: – Örülök, hogy hoztuk a “kötelezőt”. Gratulálok a Jászberénynek és a saját csapatomnak is a mutatott játékhoz. Dolgozunk tovább!
Deme Gábor: – Jól kezdtük a mérkőzést, sok biztató jel volt a játékunkban. Aztán sajnos az ellenfél jó és stabil nyitásaival nem tudtunk mit kezdeni és így a két csapat között folyamatosan nőtt a távolság és végül megérdemelten nyert a TFSE. Az elején bátran röplabdáztunk; úgy gondolom, nem tükrözi az eredmény a látottakat, mert voltak hosszú labdamenetek. A rutin azonban a TFSE oldalán volt. Emellett sok ki nem kényszerített hibát követtünk el – nyolc nyitásrontás mellett tizenegy közvetlen pontot adtunk a fővárosiaknak a nyitásfogadásból. Ezt pedig nehéz volt kontrollálni. Kocsmár Karola lelkesedése, hozzáállása kitűnt a többiek közül.

 

Fotó: BRSE