Pádár a fellegekben: apaság és karriercsúcs!

Fantasztikus játékkal, karriercsúcsot jelentő 46 pontot szerzett Pádár Krisztián a japán röplabda-bajnokság aktuális fordulójában az FC Tokyo ellen. Hogy öröme teljes legyen kedden megszületett a kislánya is. Pádár az M4 Sportnak arról is beszélt, hogy a magyar válogatott kedvéért szeretné egy hónappal előbb befejezni a szezont klubjánál – már ha ezt engedik.

Hálás feladat, hogy vezéregyéniség lehetek ebben a csapatban” mondta az M1 Sporthíradójának  Pádár Krisztián, a japán Toray Arrows légiósa, aki a hétvégi FC Tokyo elleni bajnoki mérkőzésen 46 pontot szerzett. “A csapatban ugyanis három olyan játékos van, akik most kerültek ki az egyetemről, akiknek nagyon komoly a munkamoráljuk és ezzel a többieket is húzzák felfelé.” – teszi hozzá.

A járványügyi szabályok továbbra is nagyon szigorúan szabályozzák a japán mindennapokat, Krisztián is el van zárva a külvilágtól. Szerencsére edzeni tudnak, meccsek vannak, ráadásul nézők előtt. A mérkőzések előtt nem tesztelik őket, csak ha fennáll a fertőzés gyanúja, normális esetben havonta tesztelik őket. Náluk a fél csapat már átesett a víruson.

Kedden megszületett a kislánya, “extrém körülmények között.” Ugyanis sem ő, sem pedig a tolmács nem lehetett ott a kórházban, ám végül semmi probléma nem volt, a kislány és anyukája is teljesen egészséges. A büszke apuka pedig hamarosan be is mehet hozzájuk a kórházba.

Krisztián már tárgyal csapatával a szerződése meghosszabbításáról: “Tettem egy gesztust a csapat felé: a szerződésem május 5-ig szól, a válogatottnak meg május 7-én van mérkőzése, ezért kértem a csapatomat, hogy hadd menjek haza egy hónappal korábban, cserébe ezt a jövő évi fizetésemből vonjuk le.” A klub nehéz helyzetben van, hiszen a járvány miatt több meccset nem tudtak lejátszani, a decemberi kupaküzdelmekben nem tudtak részt venni, az pedig nagy érvágás lenne, ha a csapat legjobbja nélkül vágnának neki a tavaszi kupameccseknek.

Fotó: Pádár Krisztián/Instagram