Extraliga-hírmorzsák 3. rész

Igazi meccsdömpinget hozott az elmúlt hét, beindultak az utánpótlás bajnokságok is. Heti összefoglalónk.

Férfi Extraliga:

Szorgalmasan gyűjtögeti a győzelmeket a listavezető LV Sport Pénzügyőr SE. Előbb a Vegyész vendégeként tudtak győzni, majd hazai pályán a Kecskemét ellen diadalmaskodtak, így már kilenc győzelem áll a nevük mellett. Mindkét meccsen pályára lépett a PSE új, brazil légiósa, a centerposzton bevethető Da Silva Santos Pedro Luiz, A fővárosiak a héten a Magyar Kupában folytatják: szerdán a Vegyész otthonában a döntőbe jutás lesz a tét.

Hosszas kihagyás után tért vissza a pályára a MAFC-BME együttese, rögtön egy sikerrel: a Dunaújvárosban vendégeskedő fővárosiak szoros csatában, döntő szettben csikarták ki a győzelmet. Nehéz hónap vár a MAFC-ra, hiszen egy hónap alatt négy bajnoki mérkőzést kell megvívniuk, valamint a Kecskemét ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjében kell helytállniuk.

Kaposváron újabb győzelemnek örülhettek a FINO Kaposvár szurkolói. Csapatuk, bár hátrányba került a Vegyész ellen, onnan fordítva 3:1-re nyertek. Két bajnoki mérkőzés között a MÁV-Előre Bericap ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjében volt érdekelt a kaposvári csapat: az idegenbeli 3:0 után most hazai pályán is hasonló arányban múlták felül a székesfehérvári együttest. A négy között a MAFC-BME – Kecskemét RC párharc győztese lesz az ellenfelük.

Hiányoznak a győzelemhez szükséges nüanszok a DKSE csapatánál, hiszen a Kecskemét elleni 2:3 után, ezúttal a MAFC ellen szenvedtek ugyanilyen arányú vereséget. Legközelebb szombaton, ismét hazai pályán próbálhatnak meg javítani a FINO Kaposvár ellen.

Két rangadót is előnyből bukott el a Vegyész RC Kazincbarcika: a Pénzügyőr ellen a maratoni második szett elvesztése után már tudtak visszajönni a meccsbe, míg a FINO ellen voltak lehetőségek a felzárkózásra, ám a kaposváriak ilyenkor mindig elő tudtak húzni valami extrát. Budai Balázs az egyik edzésen sérülést szenvedett, pár hét kihagyás vár a fiatal játékosra. A Vegyész a héten a Pénzügyőr ellen javíthat.

Jó igazolásnak bizonyult Kecskeméten Yusnaikel Argilagos Sogo: a kubai átló mind a DKSE mind a Pénzügyőr ellen csapata egyik legjobbja volt. Szerdán a MAFC ellen a négy közé jutás a tét a Magyar Kupában.

Női Extraliga:

A tabellát vezető Swietelsky Békéscsabai Röplabda SE az elmúlt héten gőzerővel készült a CEV Kupa monzai küzdelmeire, vasárnap pedig útnak is indult a csapat és Bécs valamint Milánó érintésével érkeznek meg a mai napon Monzába, ahol kedd délután 16:30-kor a Saugella Monza ellen lépnek pályára a békéscsabai lányok. A mérkőzés győztese a Zok Ub-VK Selmy Brno párharc győztesével találkozik.

Sűrű lesz ez a hét a  FATUM Nyíregyháza csapata számára: pénteken az SZBRA majd vasárnap az UTE vendégeként játszanak bajnoki mérkőzést. Németh Szabolcs vezetőedző szerint jól halad a felkészülés, lányai készen állnak az újabb kihívásokra.

Januárban még veretlen a Vasas-Óbuda együttese: legutóbb óriási csatában az UTE csapatát győzték le a piros-kékek, amivel felléptek a harmadik helyre. Legközelebb kedden lépnek pályára a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az 1.MCM-Diamant Kaposvár ellen.

A kaposvári lányok óriási megtiszteltetésben részesültek: az 1.MCM-Diamant Kaposvár lett az év csapata Kaposvárott, ami óriási megtiszteltetés és elismerés a csapat felé, hogy kitűnő munkát végeznek.

Győzelemmel nyitotta 2021-et az UTE csapata, 3:0 arányban győzték le az SZBRA együttesét, majd jött a Vasas elleni majdnem megnyert mérkőzés. Legközelebb szerdán a DVTK otthonában játszanak a lila-fehérek.

Az MTK Budapest gőzerővel készül az újabb megmérettetésekre: szombaton a DVTK ellen lépnek pályára, február elején pedig az 1.MCM-Diamant Kaposvár ellen zárják az alapszakaszt. Majd pedig az UTE ellen készülhetnek negyeddöntős párharcra a Magyar Kupában.

Kissé megtorpant a balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia csapata: az UTE-tól elszenvedett vereség után Miskolcon a DVTK ellen sem jött össze a győzelem. A DVTK-nak ez volt az első győzelme a szezonban, melyben nagy segítséget nyújtott a két új légiós Eleni Kountoura és a szlovén átló Mojca Pene. A rutinos szlovén ütőjátékos rögtön 30 ponttal segítette csapatát!