0:2-ről felállt, de végül kikapott a Dunaferr a Kecskeméttől

Fordulatos mérkőzést játszott egymással a Dunaferr és a Kecskemét a férfi Extraligában. A vendégcsapat már 2:0-ra és 19:14-re is vezetett, ám a hazaiak innen is megfordították a harmadik szettet, majd megnyerték a negyediket is. Az ötödiket azonban nagy csatában végül a kecskemétiek hozták, akik ezzel a mérkőzést is megnyerték.

 

Férfi Extraliga:
Dunaferr – Kecskeméti RC 2:3 (–16, –16, 22, 17, –12)
Dunaújváros. V: Kiss Z., Szabó Zs.
DKSE: Garrett, Bohnicsek, Boa, Mészáros D., Tomanóczy B., Duman. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Hatvany, Majoros. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Kecskeméti RC: Kaszap, Krupánszki, Rabeka, Argilagos, Gebhardt N., Nagy J. Csere: Deák (liberó), Stréli, Kandulinski. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor
: – Nagyon enerváltan kezdtünk, mintha túlságosan tiszteltük volna az ellenfelet. A televíziós meccs miatti drukk is benne lehetett a fiúkban, ráadásul lassan, erőtlenül játszottunk az első két szettben, mely az eredményen meg is látszott. Miután a harmadik szettet megnyertük megjött az önbizalmunk, és attól kezdve partiban voltunk. Viszont az ötödik szettet nem szabad úgy kezdenünk, hogy három pontos hátrányban legyünk, hiszen a végére pont ez a három lett a különbség. Ha a legelején elforgatjuk a sort, és tartjuk azt a ritmust, amit a harmadik és a negyedik szettben mutattunk, akkor mién lehetett volna ez a szett is. A Kecskemét átlója viszont nagyszerűen szállt be, aki olyan plusz tudott hozzátenni, amit előtte nem láttunk tőle.
Dávid Zoltán: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, fontos győzelemmel gazdagodtunk. Megyünk tovább!