Szettet vesztett a Fino Debrecenben

A férfi Extraliga szombati mérkőzésén a Fino szetthátrányból fordított idegenben, a DEAC ellen 3:1-re. A férfi NB I-ben ugyancsak vendégsiker született: a Szeged nyert Miskolcon három játszmában. A nőknél az Eötvös hazai pályán győzte le négy szettben a PEAC-ot.

 

Férfi Extraliga:
DEAC – Fino Kaposvár 1:3 (18, –17, –24, –21)
Debrecen. V: Jámbor, Csizmarik.
DEAC: Tóth A. 2, Bagics 11, Kiss I. 7, Fazekas 15, Hubicska 18, Ádám 4. Csere: Mészáros Z. (liberó). Vezetőedző: Fodor Antal.
FINO: Veleckij 8, Keen, Bögöly 9, Makarov 11, Melnyikov 13, Horváth K. 17. Csere: Bozóki Bence (liberó), Kalmár 2, Kiss M. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
Edzői értékelés
Fodor Antal (DEAC):
– Neves ellenfelet fogadtunk a mai napon. Reméltük, hogy ez a mérkőzés jó játékot fog részünkre is hozni. Ez meg is valósult, az első játszma teljesítménye, és a folytatásban mutatott játék alapján még legalább egy játszmát megérdemeltünk volna. Apró, szerencsés megjátszások döntöttek sokszor a végjátékban. Természetesen ellenfelünk megérdemelte a győzelmet, gratulálunk nekik, mi elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel és reméljük, hogy a bajnokság további részében is helyt fogunk állni.

 

Férfi NB I:
MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (–21, –11, –23)
Miskolc. V: Varjasi, Varga A.
MEAFC: Pallós, Kovács Z. B. 16, Kozsla 2, Surányi 10, Orosz 1, Berkes 2. Csere: Szántai (liberó), Barócsi, Busák 1, Kiss P. 2, Kapusi 5. Vezetőedző: Bagó László.
SZEGED: Kiss G. 4, Farkas Baráti 8, Nacsa 4, Piti 11, Fülöp 2, Csányi 13. Csere: Bodnár (liberó), Sarnyai 5, Demcsák. Vezetőedző: Nusser Elemér.
Edzői értékelés
Bagó László:
– Mentálisan gyengék voltunk. A kínálkozó lehetőségeinkkel nem éltünk, ez pedig megbosszulta magát.
Nusser Elemér: – Perdöntő volt, hogy az első és a harmadik szett hajrájában is alig hibáztunk, de a motivációs tényező mellett sem szabad elmenni, ugyanis úgy éreztem, mi jobban akarjuk ezt a győzelmet. A második szett nem mérvadó, ott a miskolciak magukat verték meg, de fontos volt, hogy a harmadik szett elején még időben észhez tértünk. Sajnos Nacsa Gábor vádlija az első szett közepén megsérült, de pont emiatt még értékesebb ez a győzelem, hiszen a társai remekül vették át a szerepét.

 

Női NB I:
DSZC-Eötvös DSE Derecske – PTE-PEAC 3:1 (–22, 10, 17, 9)
Derecske. V: Villás, Rácz.
EÖTVÖS: Vaida 28, Fehér A. 8, Takács D. O. 3, Béni 3, Young 15, Tóth K. 6. Csere: Fehérvári (liberó), Oczella, Máté 6, Pálfi. Vezetőedző: Szombathy András.
PTE-PEAC: Sántosi-Tóth 2, Duduka 9, Tóth T. 1, Marton 10, Merkler 7, Újhelyi 1. Csere: Szerencsés, Székely (liberók), Pokó 1, Deér, Hoffmann 1. Vezetőedző: Horváth Alexandra.
Edzői értékelés
Szombathy András:
– Az első szettben alig sikerültek a megmozdulásaink, de a következő három játszmában egyre precízebb játékot nyújtva sikerült itthon tartanunk a három pontot, amiért dicséret illeti a csapatot.
Horváth Alexandra: – Az első szettben mutatott játékunkra kell építkeznünk. Betartottuk a taktikai utasításokat, s lelkesen, motiváltan játszottunk. Sajnálom, hogy utána már csak villanásaink voltak a következő szettekben, de azon leszünk, hogy a koncentráció a meccs végéig kitartson. Megyünk tovább, hiszen a következő hetekben több meccsen lesz lehetőségünk bizonyítani.

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
18:30 Dunaferr – Kecskeméti RC (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+