A fiatalokra is építenek Balatonfüreden

Balatonfüreden az őszi szezonban több akadémista is bemutatkozhatott a felnőtt csapatban, és minden esélyük megvan arra, hogy meg is ragadjanak a legjobbak között.

A balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémián az utánpótlásképzésre is nagy hangsúlyt fektetnek az elmúlt időszakban, ahol a tehetséges növendékek nem csak magas szintű röplabda-képzést kapnak, de odafigyelnek tanulmányaikra is. Fő cél, hogy az itt tanulók a felnőtt csapat fontos tagjaivá váljanak, és a csapat ezekre a tehetségekre építve érjen el sikereket az Extraligában.

Az ősz folyamán már láthattuk a kezdeti lépéseket: az SZBRA csapata ugyanis már most tapasztalt  magyar és külföldi játékosok és tehetséges fiatalok elegye. Utóbbiak közül többen is rendszeres játéklehetőséghez jutottak ősszel, amitől nem ijedtek meg, így ha a fejlődésük töretlen marad, akkor szép jövő előtt állnak Milodanovic Andrea vezetőedző szerint.

Nézzük is, hogy kik ezek a tehetségek! A még mindig csak 15 esztendős Baksa Panna liberó poszton teljesít kiválóan, akinek fontos, hogy társai mindenben támogatják. Ugyanezt a támogató légkört érzi az egy évvel idősebb Miona Dimitric. Az újvidéki születésű szélső ütő hat meccsen kapott lehetőséget, amivel élt is. A Szabadkán született Nevena Skoric már a Szent Benedek Középiskolában érettségizett, ő a négyes ütő posztján szerepelt kiválóan. Szintén túl van már az érettségin Zen Isabella: nem csak a pályán sikeres, de tanulásban is élen jár. Türelemmel várt a lehetőségre, ami az utolsó három fordulóban jött el, előbb csereként, majd az MTK ellen kezdőként a meccs egyik legjobbja volt.

Forrás: szbra.hu

Fotó: SZBRA – Facebook