Baróti Árpád visszaigazolt Franciaországba

Baróti Árpád válogatott röplabdázó a török Bursa Büyüksehir Belediyesi csapatától a francia Tourcoing Lille Métropole VB együttesébe igazolt.

 

A 29 éves feladóátló a 2018–2019-es szezonban már szerepelt Franciaországban, akkor a – mostani listavezető – Narbonne csapatát erősítette. Korábban játszott Olaszországban, Németországban – ahol bajnok, kupagyőztes és CEV-kupa-győztes volt –, a Koreai Köztársaságban, illetve Lengyelországban is, ahol szintén bajnokságot nyert.

„Már teljes erőbedobással az új csapatomra koncentrálok, bízom abban, hogy szép eredményt tudunk majd együtt elérni a bajnokságban! – mondta el ezzel kapcsolatban a 38-szoros válogatott átló. – Aztán májustól jöhet majd a válogatott, ahol nagy feladatok várnak ránk, hiszen Eb-selejtezők és Európa Liga is szerepel a programban. Természetesen nagy reményekkel és bizalommal fordulok a csapatunk fele!”

Új klubjának honlapja szerint a bonyhádi születésű, dunaújvárosi nevelésű ütőjátékos csak a francia bajnokság második szakaszában léphet pályára, az első szakaszból a koronavírus-járvány miatt elhalasztott két mérkőzésen nem, így a bemutatkozására január 22-én kerülhet sor. A TLM Volley 13 mérkőzés után a hetedik helyen áll a francia élvonal 14 csapatos tabelláján. A rájátszásba az első nyolc jut.