Elkészült a csoportbeosztás a férfi és női Európa Ligában

Az Európai Röplabda Konföderáció luxemburgi központjában elkészítették az Arany és az Ezüst Európa Ligák csoportbeosztásait. A csoportmérkőzéseket két tornán bonyolítják le.

 

Női válogatottunk az Arany Ligába kapott beosztást, mégpedig Horvátország, Fehéroroszország és Csehország társaságában. Jakub Glusak csapata május 28. és 30. között Prágában, június 4. és 6. között pedig Minszkben harcolhatja ki a négyes döntőbe jutást, amihez a csoportgyőzelem kell, illetve amennyiben a finálét (június 19-20.) rendező bolgárok megnyerik a saját négyesüket, úgy a három csoport legjobb másodikja is továbbjut.

A férfiak az Ezüst Ligában versenyeznek majd, mégpedig Ausztriával, Horvátországgal és Luxemburggal meccselnek hasonló rendszerben és időpontban, mint a nők. Itt Ausztria és Luxemburg rendez majd tornát. Koch Róbert csapatának az első két hely valamelyikét kell megszereznie a továbbjutáshoz. Itt jelenleg még nincs jelentkező a négyes döntő megrendezésére. Amennyiben nem is lesz, úgy oda-visszavágós rendszerben zajlik majd az elődöntő és a döntő is.