CEV Kupa: nem jött össze az újabb bravúr a Vasasnak

Még 24 óra sem telt el azóta, hogy a Vasas Óbuda hihetetlenül izgalmas, ötszettes mérkőzésen fordított a fehérorosz Mincsanka Minszk ellen, máris újra pályára kellett lépnie a piros-kékeknek. A tét a CEV Kupa elődöntőjébe kerülés, az ellenfél pedig a négycsapatos buborék házigazdája, a szerb Obrenovac volt, amely végül ki is tudta használni a hazai pálya előnyét és három játszmában legyőzte a magyar csapatot.

 

Női CEV Kupa-negyeddöntő:
Obrenovac (szerb) – Vasas Óbuda 3:0 (20, 24, 19)
Obrenovac. V: Szirakov (bolgár), Ristovski (észak-macedón).
OBRENOVAC: Jaksics 4, Lazics 10, Petrovics 4, Mitrovics 19, Cvetkovics 8, Maleszevics 12. Csere: Gocsanyin (liberó), Mijatovics, Szusics, Pakics 2. Vezetőedző: Milan Grsics.
VASAS: Török 7, Kalicsanyin 4, Popovic-Gamma 22, Kiss G. 2, Strunjak 5, Nogueras 2. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Fábián 1. Vezetőedző: Jakub Głuszak.

Az első játszmában nehezen lendült játékba a Vasas, és bár a játékrész derekán mínusz ötről mínusz egyre visszajött, a remekül mezőnyöző hazai együttes összességében simán került előnybe. A második szettben már jobban röplabdázott a magyar bajnok, a horvát klasszis Sanja Gamma vezérletével egyre inkább megtalálta a rést a hazaiak védekezésén. A végjátékban előnyben is volt a később két szettlabdát hárító Vasas, de a házigazda így is megduplázta az előnyét. A harmadik felvonásban is a szerencsével sem hadilábon álló Obrenovac irányított, a budapesti együttes láthatóan egyre jobban elfáradt, Gamma mellett ezúttal nem volt senki, aki extra teljesítményt nyújtott volna, s ez az európai kupabúcsút jelentette a Vasas számára.

Edzői értékelés
Jakub Gluszak: – Ellenfelünk sokkal jobban röplabdázott ma nálunk, belőlünk pedig mentálisan és fizikálisan is nagyon sokat kivett a Mincsanka elleni találkozó. Az Obrenovac agresszívan nyitott és támadott, mi pedig nem találtuk meg a győzelemhez vezető utat. Összességében büszkének kell lennünk, mert megmutattuk, hogy tudunk nagyszerűen röplabdázni, a továbbiakban ezt kell kamatoztatnunk a magyar sorozatokban. Gratulálok a csapatomnak a két napon nyújtott teljesítményéért.

 

HETI PROGRAM:
December 10., csütörtök
16:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – Nitra (női Challenge Kupa-negyeddöntő); Tv: DIGI Sport1
18:00 Szent Benedek RA – MTK (női Extraliga); Tv: M4 Sport
20:30 MEAFC-Miskolc – Kecskemét (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)

December 12., szombat
16:00 PTE-PEAC – MÁV Előre-Bericap (női NB I)

December 13., vasárnap
15:00 Vidux-Szeged – Szolnok (férfi NB I)
17:00 Kecskemét – MEAFC-Miskolc (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó)
17:30 Vegyész RC Kazincbarcika – DEAC (férfi Extraliga); Tv: Sportstream
18:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – UTE (női Extraliga)
18:00 Vasas Óbuda – MTK (női Extraliga); Tv: Sportstream
19:00 Swietelsky-BRSE – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: M4 Sport+