Challenge Kupa: a kaposvári lányok is nyolc közé jutottak

Egy nappal a Vasas Óbuda bravúros CEV Kupa sikere után a kaposvári lányok végig magabiztosan játszva, három szettben győzték le a cseh TJ Ostrava csapatát és jutottak be a legjobb nyolc közé a Challenge Kupában. Az elődöntőbe kerülésért a szlovák Nitra lesz az ellenfelük 16 órától.

 

Női Challenge Kupa-nyolcaddöntő:
1. MCM-Diamant Kaposvár – TJ Ostrava (cseh) 3:0 (19, 18, 20)
Kaposvár. V: Mateizer (román), Jovanovics (szerb).
DIAMANT: Király-Tálas 2, Szűcs K. 8, Kump 2, Helics 17, Klisura 18, Djurics 9. Csere: Szpin (liberó), Bodovics 2, Szedmák 2. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
OSTRAVA: Pospisilová 6, Hrdlicková 10, Necasová 3, Zarnovická 5, Strbová 12, Zemanová 3. Csere: Chevalierová (liberó), Bauerová, Jedlicková 1. Vezetőedző: Zdenek Pommer.

Villámrajtott vettek a kaposváriak, akik Helics bombáival hamar megnyugtató előnyre tettek szert. A csehek a kezdeti megilletődöttség után ugyan kicsit összekapták magukat, de két pontnál közelebb nem tudtak zárkózni. Szűcs pimasz megoldása után második idejét is kikérte Pommer Zdenek, de hiába, a Diamant fokozatosan felőrölte ellenfelét és a szerb klasszis Sara Klisura vezérletével biztosan hozta az első szettet.

A folytatásban sem változott a játék képe, a csehek küzdöttek becsülettel, de nem tudtak mit kezdeni a kiválóan támadó somogyiakkal. Djurics második méretes blokkja után már hat pontra nőtt a házigazda fórja. Strbova szép ütésekkel és egy ásszal próbálta meccsben tartani a csapatát, de Király-Tálas Zsuzsanna foghatatlan nyitása után már nyolc volt közte. A hajrában becsúszott egy-két kaposvári hiba, de az újabb játszmagyőzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben.

A harmadik felvonás elején Sara Klisura és Katerina Zemanova egymásra esett egy akció után, a csehek röplabdázója nem is tudta folytatni a mérkőzést, a játékosok vastapsa mellett támogatták le a pályáról és nem sokkal később mentővel kórházba szállították. Amúgy ez az etap hozta a legnagyobb küzdelmet, egészen 13:13-ig fej fej mellett haladtak a felek, innentől azonban magasabb fordulatszámra kapcsoltak Szűcs Kingáék és négy egységgel elléptek. A hajrához közeledve ugyan közelebb tudtak lopózni a csehek, de a vége az MCM-é volt, mely így magabiztosan 3:0-ás győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé.

Edzői értékelés
Szasa Nedeljkovics: – Sorsdöntő volt, hogy határozottan, jól kezdtük a mérkőzést, és ezzel megadtuk az alapot az eredményes folytatáshoz. Bízom benne, hogy ez a siker sokaknak további hitet és erőt ad, és csütörtökön ismét szeretnénk történelmet írni. A klub és Kaposvár városa számára is nagyon fontos volt ez a győzelem.
Zdenek Pommer: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, ráadásul nem is tudtuk a saját játékunkat játszani. Jó játékosok alkotják a kaposvári csapatot, gratulálok nekik a győzelemhez.

A négy közé jutásért csütörtökön a Vardar Szkopjét 3:0-ra legyőző szlovák Nyitra lesz a kaposvári lányok ellenfele 16 órától.

 

HETI PROGRAM:
December 10., csütörtök
16:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – Nitra (női Challenge Kupa-negyeddöntő); Tv: DIGI Sport1
18:00 Szent Benedek RA – MTK (női Extraliga); Tv: M4 Sport
20:30 MEAFC-Miskolc – Kecskemét (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)

December 12., szombat
16:00 PTE-PEAC – MÁV Előre-Bericap (női NB I)

December 13., vasárnap
15:00 Vidux-Szeged – Szolnok (férfi NB I)
17:00 Kecskemét – MEAFC-Miskolc (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó)
17:30 Vegyész RC Kazincbarcika – DEAC (férfi Extraliga); Tv: Sportstream
18:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – UTE (női Extraliga)
18:00 Vasas Óbuda – MTK (női Extraliga); Tv: Sportstream
19:00 Swietelsky-BRSE – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: M4 Sport+